Karanović i Zafranović dobitnici nagrade Aleksandar Lifka

Osamnaesti Festival evropskog filma će biti održan od 16. do 22. jula na nekoliko lokacija u Paliću i Subotici, a na njemu će ove godine, u deset programskih selekcija biti prikazano 95 filmova iz tridesetak zemalja, rekao je na konferenciji za novinare direktor manifestacije Radoslav Zelenović.

Filmovi će biti prikazivani u Glavnom takmičarskom programu i u selekcijama "Paralele i sudari" i "Mladi duh Evrope", a biće prikazani i ciklusi novog poljskog i madjarskog filma i ekoloških dokumentaraca, dečji program i ciklus "Kako je počeo rat na mom Balkanskom (polu)otoku?".

I ove godine pre početka festivala biće prikazani programi filmova dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka", kao i omaž ovogodišnjim dobitnicima festivalske nagrade "Andergraund spirit", švedskom rediteljskom dvojcu Oli Simonsonu i Johanesu Stjerne Nilsonu.

U glavnom festivalskom programu ove godine će na Letnjoj pozornici u Paliću biti prikazano 14 filmova, medju kojima su i dva domaća ostvarenja - "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića i "Kako su me ukrali Nemci" Miloša Radivojevića.

BEOGRAD, 24. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još