Vudi Alen ponovo popularan u SAD

0

LOS ANDJELES, 25. juna 2011. (Beta-AFP) – Novi film Vudija Alena "Midnight in Paris" najuspešnije je ostvarenje tog američkog režisera u Severnoj Americi u poslednjih 25 godina, saopštio je njegov distributer Soni pikčers.

LOS ANDJELES, 25. juna 2011. (Beta-AFP) – Novi film Vudija Alena „Midnight in Paris“ najuspešnije je ostvarenje tog američkog režisera u Severnoj Americi u poslednjih 25 godina, saopštio je njegov distributer Soni pikčers.

Film, čija se radnja u celosti dešava u Parizu, u SAD i Kanadi je od 20. maja zaradio više od 23 miliona dolara, navodi studio u saopštenju. Prihod filma u ostatku sveta – gde je Vudi Alen uvek bio popularniji nego u SAD – iznosi 35,7 miliona dolara, podaci su sa sajta IMDB.com.

Alen je poslednjih nekoliko filmova snimio u Evropi, daleko do rodnog Njujorka. Posle Londona, gde je snimio „Završni udarac“ i „Scoop“, Barselone („Ljubav u Barseloni“) i Pariza, Alen će u julu u Rimu početi snimanje filma „Bop Decameron“, u kojem će igrati Penelopa Kruz, Elen Pejdž, Alek Boldvin i on sam. Do sada najuspešniji Alenov film u Severnoj Americi je „Hana i njene sestre“ iz 1986, sa bioskopskom zaradom od 40,1 miliona dolara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.