Tilva Roš najbolji film festivala Sinema siti

0

NOVI SAD, 25. juna 2011 (Beta) – Film "Tilva Roš" reditelja Nikole Ležaića dobitnik je Gran prija Festivala Sinema siti u Novom Sadu za najbolji film u takmičarskoj selekciji Nacionalna klasa, saopšteno je danas na tom festivalu.

NOVI SAD, 25. juna 2011 (Beta) – Film „Tilva Roš“ reditelja Nikole Ležaića dobitnik je Gran prija Festivala Sinema siti u Novom Sadu za najbolji film u takmičarskoj selekciji Nacionalna klasa, saopšteno je danas na tom festivalu.

U obrazloženju žirija koji je odlučio o nagradi navodi se da je „Tilva Roš“ dobio priznanje najviše zbog toga što uz svoje ostale kvalitete zvuči kao svet koji ga okružuje, a Nikola Ležaić je dobitnik i nagrade za najbolji scenario.

Nagradu za najbolju režiju u okviru selekcije Nacionalna klasa dobio je Oleg Novković za ostvarenje „Beli, beli svet“, za „emocionalno najbogatije filmsko dostignuće u selekciji“.

Priznanje za najbolju mušku ulogu pripalo je glumcu Nikoli Rakočeviću za ulogu u filmu „Šišanje“ Stevana Filipovića, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala glumici iz filma „Beli, beli svet“ Jasni Djuričić.

Festival se zatvara u subotu uveče uručenjem nagrada i projekcijom filma „Još jedna godina“ Majka Lija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.