Fetel osvojio pol poziciju

Fetel, kome je ovo sedma pol pozicija u sezoni, vozio je najbrži krug minut i 36. 975 sekundi. On je bio za dve desetinke ispred svog klupskog kolege Marka Vebera.

"Veoma dobar dan za nas. Dobro je da se naš tim nalazi u prvom redu
", rekao je Fetel.

U Valensiji se prvi put primenjuje pravilo zabrane izmena na motoru izmedju kvalifikacione i glavne trke, ali izgleda da to ne utiče na vozače Red Bula kojima je ovo treći put u sezoni da zauzimaju prva dva mesta.

Fetel je trenutno vodeći u šampionatu sa 60 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog DŽejmsona Batona iz Meklaren Mercedesa.

Treću poziciju u kvalifikacijama je zauzeo Luis Hamilton iz Meklarena. Britanski vozač veruje da će neizvesnost oko strategije sa pit-stopom i neugodna srednja tvrdoća guma uticati na tok trke. On se nada pobede posle tri vožnje na ovoj stazi na kojoj je zauzeo drugu poziciju.

Fernando Alonso i Felipe Masa iz Ferarija zauzeli su četvrto i peto mesto, dok je dvojac Mercedesa Niko Rozberg i Mihael Šumaher zauzeo sedmu i osmu poziciju.

Nik Hajdfeld iz Renoa i Andrea Zutil iz Indija Forsa startovaće sa devetog i desetog mesta, iako nisu zabeležili rezultat u poslednjem kvalifikacionom krugu.

(Beta-AP)

Pogledajte još