Đoković: Loše sam se osećao!

"Fizički nisam bio umoran, ali se danas jednostavno niam osećao dobro na terenu. Noge mi nisu radile i sa time se svi ponekad suoče, bez obzira na to koliko su pripremljeni", rekao je Đoković.

On kaže da je pomalo imao i sreće, a i uspevao je da odigra najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

"S jedne strane odigrao sam neke važne poene dobro, mada moram da priznam da je on napravio neke neiznuđene greške u najboljim trenucima za mene", rekao je Đoković.

Komentarišući poslednji set, drugi teniser sveta kaže da je odlučujuće bilo to što je vodio 2:1 i imao veliku psihološku prednost u odnosu na Bagdatisa, koji je bio pod velikim pritiskom, jer ga svaka greška približavala porazu.

Večerašnji duel bio je zanimljiv i na tribinama, jer se izuzetno retko dešavalo da publika na Vimbldonu gotovo posle svakog poena skače, aplaudira i skandira.

"Otkako igram na Vimbldonu, ne sećam se da sam mnogo puta video da je publika bila na nogama posle svakog poena. To je zaista bilo neverovatno i drago mi je što sam bio učesnik ovog meča, bez obzira na to što su praktično svi navijali za Bagdatisa, želeći da gledaju još jedan set", rekao je Đoković.

Srpski teniser priznao je da je posle dosta za njega netipičnih grešaka bio prilično frustriran, zbog čega je u jednom trenutku polomio reket.

"Neću da lažem, bio sam frustriran načinom na koji sam igrao i malo sam izgubio živce. Ne samo da sam reternirao dosta lošije nego inače, već sam i sa osnovne linije promašivao neverovatne udarce. Bilo je logično da se zbog toga iznerviram, ali je važno da sam uspeo na vreme da se smirim i vratim u meč", kaže Đoković.

On priznaje da je to bila, kako je voleo da kaže Bred Gilbert, "ružna pobeda", ali ističe da ima i malo razloga za zadovoljstvo.

"Sve ovo mogu da posmatram i sa malo svetlije strane. Mogao sam da izgubim gem u kome sa servirao za pobedu, jer je Bagdatis imao brejk šanse, ali sam ostao emotivno stabilan, verovao sam u pobedu i ostvario sam je", rekao je Đoković.

(FoNet)

Pogledajte još