Udovičić: Napravili smo veliki posao!

Prema njegovim rečima, on i njegovi saigrači sami su krivi što je završnica finala bila dramatična, jer su pravili greške koje im nisu svojstvene.

Ovo je veliki uspeh, kaže Udovičić, i dodaje da niko ne bi trebalo da ga podcenjuje zbog nešto lošijih izdanja drugih selekcija.

"Plasmanom na Olimpijske igre napravili smo veliki posao, ali sezona još nije završena, jer nas tek čeka prvenstvo sveta u Šangaju, gde ćemo takođe braniti titulu", rekao je Udovičić.

Filip Filipović, koji je sa tri pogotka bio najfiksniji učesnik finala, kaže da je reprezentacija Srbije ovim uspehom dokazala da je zrela za Olimpijske igre.

"Mislim da je to najvažnija stvar koju smo ovde uradili Imamo sve igračke kvalitete, volju i zajedništvo i drago mi je što smo to dokazali", rekao je Filipović.

Jedan od najboljih sidraša sveta Duško Pijetlović rekao je da je utakmica bila očekivano teška, jer je Italija mnogo napredovala u poslednje dve godine.

Velika je stvar pobediti ih pred njihovom publikom dva puta za četiri dana, pogotovo ako se zna da su deklasirali Amerikance i u polufinalu savladali Hrvate, kaže Pijetlović.

Finalnu utakmicu pratila je i ministarska omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, koja je prva čestitala vaterplostima rečima "idemo u London".

Igračima je čestitao i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović, koji je rekao da su igrači pokazali da mogu da izdrže sve.

"Izdržali su sudije, ambijent, nedovoljnu svežinu. Pokazali su da su izvanredni sportisti, veliki igrači. Sa pet dana priprema uzeti Svetsku ligu i olimpijsku vizu Italijanima pred nosom na njihovom terenu mogu samo najbolji", rekao je Sovrović.

(FoNet)

Pogledajte još