Mezenga za kraj prelaznog roka na Marakani!

Na promociji Vinsijusa Pašeka, sportski direktor Crvene zvezde najavio je da će uskoro stići još jedno pojačanje i najava se obistinila već sutradan, kada je u Beograd doputovao Bruno Mezenga.

Juče, nakon što se priključio ekipi, stručnom štabu i upravi na Zlatiboru, Ivan Adžić je istakao da je s angažovanjem brazilskog napadača prelazni rok završen za Zvezdu i da je dovođenje eventualnih pojačanja moguće jedino u slučaju da neko od igrača napusti klub.

- Stigao je Bruno Mezenga i s njegovim dolaskom završen je prelazni rok što se tiče dolazaka. Naša dalja aktivnost na planu dovođenja igrača zavisiće od prodaje. Samo u slučaju da neko napusti klub, kupićemo novog igrača. U suprotnom neće više biti novih imena - rekao je Adžić.

Čava zna ciljeve

Srđan Zirojević je u dogovoru s Robertom Prosinečkim nametnuo žestok tempo kondicionih treninga koji nisu novost ni za Miloša Dimitrijevića. Prvo Zvezdino pojačanje ovog leta dobro poznaje Zirojevićeve metode, jer su sarađivali u Radu. - Sve ide kako treba, nema povreda, a mislim da je to najbitnije. Jeste da je malo naporno prvih četiri-pet dana, dosta trčimo, manje radimo s loptom, ali to mora da se prođe. Moramo sve da izguramo da bismo bili spremni da ispunimo sve Zvezdine ciljeve - kaže Dimitrijević, koji ne krije zadovoljstvo što je došao među crveno-bele, koji su ga, kako kaže, izvanredno prihvatili.

U Zvezdi ne kriju da Aval Isah i Andrija Kaluđerović imaju dozvolu da odu ako stigne ponuda kojom će klub biti zadovoljan. Nije isključeno da se u tom društvu nađe i Duško Tošić, ali jedino u slučaju veoma primamljivih uslova za klub i igrača.

- Andrija Kaluđerović ima dozvolu kluba da ode, naravno, uz odgovarajuće obeštećenje. Mezenga je doveden da bi pojačao konkurenciju u napadu, a tako će biti i na drugim mestima u slučaju odlazaka. Tu pre svega mislim na Isaha, koji može da ide ako dobije dobru ponudu.

Adžić je istakao i da je zadovoljan onim što je do sada urađeno u prelaznom roku, tvrdeći da su Dimitrijević, Pašeko i Mezenga istinska pojačanja za Crvenu zvezdu.

- Mezenga je, kao i Pašeko i Dimitrijević, veliko pojačanje. On je špic igrač koji ima dobru tehniku i šut, a u skoku je neprikosnoven. Sa samo 18 godina je u drugoj ligi Turske postigao 23 gola, pa se vratio u Flamengo i igrao u Legiji prošle godine - podvukao je Adžić.

Ukoliko u skorije vreme ne dobije unosnu ponudu, Andrija Kaluđerović će u novoj sezoni imati daleko jaču konkrenciju za mesto centarfora, nego što je to bio slučaj prošle godine.

- Moj menadžer pregovara s nekoliko klubova, ali ja sam igrač Crvene zvezde, tako se osećam i spremam se kao da ću ostati ovde i sledeće sezone. Priče o odlasku me ne remete, skoncetrisan sam na pripreme, a ukoliko se pojavi dobra ponuda koju klub bude bio spreman da prihvati, razmotriću dobro šta mi je činiti - rekao je Kaluđerović.


Prošle sezone je Kaluđerović postigao 13 golova u prvenstvu i još sedam u Kupu Srbije. Ostane li na „Marakani“, želi da nadmaši taj učinak.

- Cilj mi je da u novoj sezoni postignem više golova nego u prethodnoj, a najvažniji mi je da Zvezda osvaja trofeje. Ništa mi ne znači to što sam bio prvi strelac lige kad nismo osvojili trofej - jasan je Kaluđerović.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još