Montevideo oduševio Moskvu!

0

Hit "Montevideo, Bog te video", pod engleskim nazivom "Montevideo, Taste of a Dream" prikazan je u okviru glavnog takmičarskog programa 33. Filmskog festivala u Moskvi, gde je oduševio rasprodatu salu "Oktobar".

Karte za projekciju filma „Montevideo, Bog te video“ u festivalskoj sali „Oktobar“ bile su rasprodate, a zajedno sa moskovskom publikom film je gledao petočlani međunarodni žiri koji odlučuje o pobedniku ovogodišnjeg festivala, saopštila je produkcijska kuća „Intermedia Network“.

Posle projekcije ekipi filma „Montevideo, Bog te video“ se pridružio i predsednik festivala Nikita Mihalkov, koji je u razgovoru sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem i glumcima Milošem Bikovićem, Petrom Strugarom i Daninom Jeftić izrazio zadovoljstvo što se u zvaničnom takmičarskom programu festivala nalazi i jedan film iz Srbije.

Sudeći po reakcijama publike, a i predstavnika medija, delo reditelja Dragana Bjelogrlića spada u red favorita na ovogodišnjem festivalu.

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije, održanoj dan pre premijere filma, reditelj i protagonisti filma pobrali su niz komplimenata novinara.

Bjelogrlić je rekao da je samo učešće na festivalu predstavlja čast za najgledaniji srpski film poslednjih godina:

Moskva je pravo mesto da film u kojem dominira emocija bude prihvaćen na pravi način, a da sam mogao da biram, izabrao bih upravo Moskvu da film doživi svetsku premijeru.

U zvaničnoj konkurenciji 33. festivala koji traje do 2. jula, učestvuje ukupno 17 filmova, a žirijem presedava Džeraldina Čaplin.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.