Đoković: Tomić može da bude veoma opasan!

"Osećam se izvaredno, pogotovo ako se ima u vidu dug i težak meč protiv Markosa Bagdatisa u prethodnom kolu.Odigrati posle toga meč ovako kako sam ga ja danas odigrao, sigurno ohrabruje", rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, ovo je bilo najbolji mogući početak druge sedmce na gren slem turniru i sada sa mnogo optimizma čeka naredne duele.

Prva naredne preka drugom teniseru sveta biće 18.godišnji Australijanac hrvaskog porekla Bernard Tomić, koji je kao 158. teniser sveta istinska senzacija ovogodišnjeg Vimbldona. Đoković protiv njega još nije igrao zvanični meč, ali su više puta zajedno trenirali.

"Tomić sada može da bude veoma opasan, jer zaista više nema šta da izgubi. Stigao je do četvrtfinala gren slem turnira i sasvim sam siguran da će u sredu izaći na teren uveren da može i mene da pobedi", kaže Đoković.

Drugi teniser sveta dodao je da Tomić obožava da igra na travi, jer ima veoma snažne ravne udarce, koji protivniku ne ostavljaju previše vremena za razmišljanje i reagovanje.

"Kada bolje razmislim, moj naredni protivnik ima i izvaredan servis, a ne pravi mnogo neiznuđenih grešaka i mislim da će to za obojicu biti veoma uzbudljiv i zanimljiv meč", rekao je Đoković.

Ukoliko savlada Tomića, Đoković će odbraniti bodove koje je na Vimbldonu osvojio prošle godine, kada je stigao do polufinala. Potom bi najverovatnije protiv Rodžera Federera, koji u četvrtfinalu igra protiv Žoa Vilfreda Conge, pokušao da stigne do finala, što bi mu donelo prvo mesto na ATP listi.

(FoNet)

Pogledajte još