Lukić ne dolazi na sednicu FSS

0

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić saopštio je da ni on, ni njegovi saradnici neće prisustvovati sastanku Izvršnog odbora FSS u četvrtak na kome će se raspravljati o inicijativi crveno-belih za vanredne izbore u nacionalnoj fudbalskoj organizaciji.

Vladan Lukić je naveo da je klub ovakvu odluku doneo jer, kako se navodi u saopštenju, FSS-a do sada nijednom nije pozvao predstavnike Zvezde na sednice bilo kog organa koji su donosili važne odluku o domaćem fudbalu.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić juče je pisanim putem pozvao predstavnike Zvezde na sednicu IO u Staroj Pazovi u četvrtak.

„U pismu koje ste mi uputili, kao i u medijima, unapred ste najavili da će Izvršni odbor doneti odluku o zakazivanju vanrednih izbora u FSS. Tako ste potvrdili naše uverenje da samovoljno upravljate fudbalskom organizacijom i da legalni organi služe samo za pokriće vaših odluka koje se često donose i van saveza„, kaže se u Lukićevom saopštenju.

Crvena zvezda je javnosti predstavila i predlog za reformu domaće Super lige, a Lukić je naveo da je taj dokument poslat i svim članovima ovog takmičenja.

On je dodao da je potrebno da se održi sastanak na kome bi predstavnici klubova, sindikata igrača, Zajednice Superligaša i FSS raspravljali o Zvezdinom predlogu.

Prema statutu FSS, za raspisivanje vanrednih izbora potrebno je da takvu inicijativu podrži trećina članove skupštine te organizacije.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.