Izdavanje građevinskih dozvola do kraja godine

0

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić ocenio je u utorak da će do kraja godine biti značajno ubrzano izdavanje građevinskih dozvola u Srbiji, pošto će sve opštine usvojiti urbanističke planove.

Dulić je agenciji Beta kazao da očekuje da će to omogućiti da cela Srbija napreduje na listi Svetske banke koja rangira gradove jugoistočne Evrope po uslovima poslovanja, a jedan od kriterijuma je i brzina izdavanja građevinskih dozvola.

Na toj listi 22 grada prema brzini izdavanja gradjevinskih dozvola Beograd zauzima poslednje mesto, Kruševac je na 21. mestu, Užice na 16. mestu, a Vranje i Zrenjanin dele 13. poziciju.

Kako je naglasio Dulić, do kraja ove godine Beograd će doneti generani plan regulacija, što bi trebalo da omogući da se značajno ubrzaju procedure izdavanja građevinskih dozovla.

Dulić je istakao da su nakon objavljivanja izveštaja Svetske banke prvi put i eksperti priznali da je Zakon o planiranju i izgradnji omogućio ubrzanje procedura za izdavanje građevinskih dozvola.

BEOGRAD, 28. juna (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.