Beyoncé objavila 4

Beyoncé je konačno i zvanično lansirala dugo očekivani album "4". Pevačica je u dosadašnjim intervjuima za MTV News ponovila koliko joj to znači, koliko voli svoj posao i kako je uopšte ne interesuje "trka" za vrtoglavim rezutatima prodaje u prvoj nedelji i ostale uobičajene stvari. Mnodi mediji predviđaju da če "4" biti njen najveći album do sada, i da će sa njim prevazići uspeh "I Am...Sasha Fierce" iz 2008, a MTV je oviu priliku iskoristio da podseti fanove na neke važne događaje iz njene karijere...

1990: kada je imala 9 godina i još uvek živela u Hjustonu, Teksas, mala Beyoncé Knowles je odlučila da formira grupu Destiny's Child.

1997: u oktobru ove godine, Destiny's Child potpisuju svoj prvi izdavački ugovor za kompaniju Columbia Records i objavljuju pesmu "Killing Time" na soundtracku za film "Men In Black".

1998: Destiny's Child objavljuju svoj prvi album, koji postiže platinasti tiraž i prodaje se u više od 3 miliona kopija širom sveta. Sa ovog albuma dolaze singlovi "No, No, No" i "With Me."

1999: 27. jula ove godine Destiny's Child objavljuju i svoj drigi album pod nazivom "The Writing's on the Wall". Sa pesmom "Bills, Bills, Bills" po prvi put osvajaju prvo mesto zvanične američke Billboard Hot 100 liste singlova, a sa ovog albuma dolaze i pesme "Bug-A-Boo", "Jumpin', Jumpin'" i "Say My Name".

2000: polovinom ove godine, Destiny's Child postaju trio, u sastavu Beyoncé, Kelly Rowland i Michelle Williams.

2001: Beyoncé postaje prva umetnica afro-američkog porekla, i druga žena u istoriji koja osvaja ASCAP Pop Music Nagradu u kategoriji "Pop Songwriter of the Year".

2002: 26. jula Beyoncé debituje i na filmu - njena prva uloga je bila karakter "Foxxy Cleopatre" u komediji "Austin Powers in Goldmember". Krajem godine, Beyoncé i njen tadanji dečko Jay-Z objavljuju prvu zajedničku pesmu, "'03 Bonnie & Clyde".

2003: Pevačica se pojavljuje u još jednom filmu, romantičnoj komediji "The Fighting Temptation". U junu ove godine predstavlja i svoj prvi solo album "Dangerously In Love", koji je debitovao na prvom mestu zvanične američke Billboard 200 liste albuma, završio u multi-platinastom tiražu i prodao se u više od 6 miliona primeraka.

2004: U februaru je Beyoncé dobila čak pet Grammy nagrada, a na nastupu na dodeli ovih nagrada joj se pridružio i kolega Prince.

2005: Beyoncé sa majkom lansira i svoju prvu modnu liniju pod imenom House of Deréon.

2006: 10. februara ove godine, Beyoncé se sa Steve Martinom pojavila u filmu "The Pink Panther" koji je završio na prvom mestu "box office" liste za zaradom od 27,7 milona dolara u prvoj nedelji prikazivanja. Pevačica postaje "zaštitno lice" kampanja za proizvode kompanija L'Oreal i Tommy Hilfiger. U septembru, objavljuje se i njen drugi po redu solo album pod nazivom "B'Day", a datum objavljivanja se poklopio sa njenim 25. rođendanom. I ovaj album je debitovao na na prvom mestu zvanične američke Billboard 200 liste. U decembru, Beyoncé sekao karakter po imenu Deena Jones pojavljuje u filmu "Dreamgirls", u kojem glume i Jennifer Hudson, Jamie Foxx i Eddie Murphy.

2007: Beyoncé za "Dreamgirls" dobija dve Golden Globe nominacije - za najbolju glumicu i Najbolju filmsku pesmu.

2008: Beyoncé lansira album "I Am...Sasha Fierce", koji je najavljen singlovima "If I Were a Boy" i "Single Ladies (Put A Ring On It)". U decembru se pojavljuje u filmu "Cadillac Records" u kojoj glumi čuvenu soul i jazz pevačicu Ettu James.

2009: Beyoncé nastupa na tradicionalnom "Neighborhood Inaugural" balu koji je organizovao novi predsednik SAD Barack Obama i izvodi pesmu Ette James "At Last". U aprilu ove godine izlazi još jedan film u kojem glumi, "Obsessed", a 13. septembra je video za singl "Single Ladies (Put A Ring On It)" proglašen za "Video godine" na 2009 MTV Video Music Awards.

2010: U januaru, Beyoncé izjednačava rekord koji je postavila Lauryn Hill - pevačica dobija čak deset Grammy nominacija i osvaja 6 nagrada. U februaru sa Lady Gagom lansira singl "Telephone", koji debituje pravo na prvom mestu zvanične američke Billboard Hot 100 liste singlova, i za obe pevačice predstavlja šesti "No 1" singl u karijeri...

Izvor: MTV.com

Pogledajte još