Beyoncé objavila 4

0

Beyoncé zvanično lansirala svoj novi album jednostavno nazvan "4"

Beyoncé je konačno i zvanično lansirala dugo očekivani album „4“. Pevačica je u dosadašnjim intervjuima za MTV News ponovila koliko joj to znači, koliko voli svoj posao i kako je uopšte ne interesuje „trka“ za vrtoglavim rezutatima prodaje u prvoj nedelji i ostale uobičajene stvari. Mnodi mediji predviđaju da če „4“ biti njen najveći album do sada, i da će sa njim prevazići uspeh „I Am…Sasha Fierce“ iz 2008, a MTV je oviu priliku iskoristio da podseti fanove na neke važne događaje iz njene karijere…

1990: kada je imala 9 godina i još uvek živela u Hjustonu, Teksas, mala Beyoncé Knowles je odlučila da formira grupu Destiny's Child.

1997: u oktobru ove godine, Destiny's Child potpisuju svoj prvi izdavački ugovor za kompaniju Columbia Records i objavljuju pesmu „Killing Time“ na soundtracku za film „Men In Black“.

1998: Destiny's Child objavljuju svoj prvi album, koji postiže platinasti tiraž i prodaje se u više od 3 miliona kopija širom sveta. Sa ovog albuma dolaze singlovi „No, No, No“ i „With Me.“

1999: 27. jula ove godine Destiny's Child objavljuju i svoj drigi album pod nazivom „The Writing's on the Wall“. Sa pesmom „Bills, Bills, Bills“ po prvi put osvajaju prvo mesto zvanične američke Billboard Hot 100 liste singlova, a sa ovog albuma dolaze i pesme „Bug-A-Boo“, „Jumpin', Jumpin'“ i „Say My Name“.

2000: polovinom ove godine, Destiny's Child postaju trio, u sastavu Beyoncé, Kelly Rowland i Michelle Williams.

2001: Beyoncé postaje prva umetnica afro-američkog porekla, i druga žena u istoriji koja osvaja ASCAP Pop Music Nagradu u kategoriji „Pop Songwriter of the Year“.

2002: 26. jula Beyoncé debituje i na filmu – njena prva uloga je bila karakter „Foxxy Cleopatre“ u komediji „Austin Powers in Goldmember“. Krajem godine, Beyoncé i njen tadanji dečko Jay-Z objavljuju prvu zajedničku pesmu, „'03 Bonnie & Clyde“.

2003: Pevačica se pojavljuje u još jednom filmu, romantičnoj komediji „The Fighting Temptation“. U junu ove godine predstavlja i svoj prvi solo album „Dangerously In Love“, koji je debitovao na prvom mestu zvanične američke Billboard 200 liste albuma, završio u multi-platinastom tiražu i prodao se u više od 6 miliona primeraka.

2004: U februaru je Beyoncé dobila čak pet Grammy nagrada, a na nastupu na dodeli ovih nagrada joj se pridružio i kolega Prince.

2005: Beyoncé sa majkom lansira i svoju prvu modnu liniju pod imenom House of Deréon.

2006: 10. februara ove godine, Beyoncé se sa Steve Martinom pojavila u filmu „The Pink Panther“ koji je završio na prvom mestu „box office“ liste za zaradom od 27,7 milona dolara u prvoj nedelji prikazivanja. Pevačica postaje „zaštitno lice“ kampanja za proizvode kompanija L'Oreal i Tommy Hilfiger. U septembru, objavljuje se i njen drugi po redu solo album pod nazivom „B'Day“, a datum objavljivanja se poklopio sa njenim 25. rođendanom. I ovaj album je debitovao na na prvom mestu zvanične američke Billboard 200 liste. U decembru, Beyoncé sekao karakter po imenu Deena Jones pojavljuje u filmu „Dreamgirls“, u kojem glume i Jennifer Hudson, Jamie Foxx i Eddie Murphy.

2007: Beyoncé za „Dreamgirls“ dobija dve Golden Globe nominacije – za najbolju glumicu i Najbolju filmsku pesmu.

2008: Beyoncé lansira album „I Am…Sasha Fierce“, koji je najavljen singlovima „If I Were a Boy“ i „Single Ladies (Put A Ring On It)“. U decembru se pojavljuje u filmu „Cadillac Records“ u kojoj glumi čuvenu soul i jazz pevačicu Ettu James.

2009: Beyoncé nastupa na tradicionalnom „Neighborhood Inaugural“ balu koji je organizovao novi predsednik SAD Barack Obama i izvodi pesmu Ette James „At Last“. U aprilu ove godine izlazi još jedan film u kojem glumi, „Obsessed“, a 13. septembra je video za singl „Single Ladies (Put A Ring On It)“ proglašen za „Video godine“ na 2009 MTV Video Music Awards.

2010: U januaru, Beyoncé izjednačava rekord koji je postavila Lauryn Hill – pevačica dobija čak deset Grammy nominacija i osvaja 6 nagrada. U februaru sa Lady Gagom lansira singl „Telephone“, koji debituje pravo na prvom mestu zvanične američke Billboard Hot 100 liste singlova, i za obe pevačice predstavlja šesti „No 1“ singl u karijeri…

Izvor: MTV.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.