Lejdi Gaga optužena za prevaru

0

Američku pop zvezdu Lejdi Gagu tužila je sudu jedna advokatska kancelarija iz Detroita koja pevačicu optužuje da je zadržala deo zarade od prodaje narukvica iako je celokupna zarada bila namenjena za pomoć žrtvama zemljotresa i cunamija u Japanu.

U tužbi protiv Lejdi Gage i njene diskografske kuće Juniversal i firme Bravado koja prodaje njene promotivne proizvode, navodi se da je izostala transparentnost u saopštavanju o prodaji narukvice, prenele su agencije. Na beloj plastičnoj narukvici, koja se prodaje po ceni od pet dolara, piše „Molimo se za Japan“ na engleskom i japanskom jeziku.

U tužbi se navodi da su Lejdi Gaga i njeni poslovni partneri „falsifikovali podatke o troškovima transporta koje su prikazali kao mnogo više od stvarnih“ i „zadržali deo prihoda umesto da ga u celini upute žrtvama“.

Predstavnica Lejdi Gage navela je u elektronskoj poruci upućenoj agenciji Frans pres da ta „neosnovana tužba nažalost skreće pažnju sa velikodušnosti obožavalaca iz celog sveta koji podržavaju Japan“.

LOS ANĐELES, 29. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.