Ko je bio ko u Miloševićevoj Srbiji?

Na promociji knjige u Medija centru, članica Uredjivačkog odbora i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko rekla je da je knjiga pokušaj "denuncijacije" perioda vladavine Miloševića jer bez distanciranja od njegove politike nije moguće suočavanje sa prošlošću i stvaranje novog brenda Srbije.

Predstavnik Fonda "Biljana Kovačević Vučo" Dušan Bogdanović rekao je da u jednom delu nevladinih organizacija u Srbiji postoji utisak da, ni nakon oktobra 2000. godine, nije došlo do odlučujućeg diskontinuiteta sa politikom iz perioda Slobodana Miloševića, i da to može lako da se vidi po imenima ljudi koji su i danas veoma visoko pozicionirani u vlasti.

Članica Uređivačkog kolegijuma Seška Stanojlović je ocenila da knjiga ima veliku vrednost jer dočarava sliku o tome kako je izgledao taj period Srbije ali i zbog toga što bi trebalo da izazove društvenu raspravu o tome zašto su se i kako dogodile sve zloupotrebe u tom periodu.

Knjiga "Ko je ko u Srbiji 1987-2000" sadrži podatke iz političke ili profesionalne biografije više od 1.000 pripadnika partijske, vojne, ekonomske, pravosudne, kulturne, intelektualne i verske elite za koju autori tvrde da su bili u službi vladajuće politike tokom tih 13 godina.

BEOGRAD, 29. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još