Đoković i Conga u polufinalu

Za ulazak u finale i dolazak na prvo mesto ATP liste, Đoković će u petak igrati protiv Francuza Žoa Vilfereda Conge, koji je danas u četvrtfinalu pobedio Rodžera Federera u pet setova - 3:6, 6:7 (3:7), 6:4, 6:4, 6:4.

Njih dvojica do sada su se sastajali sedam puta i Francuz vodi 5:2. Poslednji meč, na gren slem turniru u Melburnu ove godine, dobio je Đoković u četiri seta.

Novak Đoković je danas bio veliki favorit protiv 158. tenisera sveta, koji predstavlja najprijatnije iznenađenje trećeg godišnjeg gren slem turnira, i to je opravdao rezultatom, više nego igrom.

Osim u prvom setu, kojeg je dosta lako dobio napravivši dva brejka, Đoković se dosta mučio i pravio veliki broj za njega nesvojstvenih grešaka.

Na taj način je sam ohrabrio protivnika, koji se posle početne treme oslobodio i počeo da igra sve bolje i sigurnije.

Conga izbacio Federera

Šestostruki osvajač Vimbldona Rodžer Federer eliminisan je danas u četvrtfinalu tog turnira, pošto sa 3:2 u setovima (6:3, 7:6, 4:6, 4:6, 4:6) izgubio od Žoa Vilfreda Conge iz Francuske. Conga će se u polufinalu sastati sa Novakom Đokovićem, koji je sa 3:1 bio bolji od 18-godišnjeg Australijanca Bernarda Tomića. Biće to osmi duel srpskog i francuskog tenisera, u kojima Conga vodi sa 5:2 u pobedama. Federer, koji je treći na svetskoj rang listi tenisera (ATP), drugi put uzastopno ispao je u četvrtfinalu Vimbldona. On je prošle godine eliminisan od Tomaša Berdiha iz Češke, koji je kasnije izgubio u finalu od Rafaela Nadala.

Nije to, doduše, bila igra sa kojom srpski teniser ne bi mogao da izađe na kraj, ali je Đoković na terenu delovao nekako usporeno i dekoncentrisano.

Posle izgubljenog drugog seta, reprezentativac Srbije se našao u problemu kada je Tomić u trećem setu poveo 3:1.

Tada je 18.godišnji Australijanac po svoj prilici počeo da razmišlja o pobedi, što ga je ponovo sputalo.

U šestom gemu trećeg seta Đoković je napravio brejk bez izgubljenog poena i tada se najbolje video neiskustvo Tomića, koji nije ni pokušao da "stane na loptu" i koncentriše se.

Đoković je to, naravno, iskoristio i relativno lako je osvojio i naredna tri gema i poveo 2:1.

Kada je već na startu četvrtog seta Đoković napravio brejk činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali je Tomić uspeo da se vrati i da u finišu seta pripreti.

Đoković je servirao za opsatanak u setu i Tomić je poveo 30:0, ali je i tada do izražaja došlo iskustvo drugog igrača sveta koji je gem dobio na razliku i izjednačio na 5:5.

Meč je rešen u narednom gemu, kada je Đoković iskoristio nervozu protivnika, napravio odlučujući brejk i poveo 6:5.

Potom je bez većih problema iskoristio svoj servis i posle dva sata i 40 minuta stigao do pobede.

(FoNet)

Pogledajte još