Zvezda: Ne prekidamo bitku za vanredne izbore

"Poštujemo odluku drugih klubova, ali moramo da naglasimo da je razumemo kao zadovoljstvo postojećim stanjem u srpskom fudbalu, koje je po mišljenju javnosti veoma loše", stav je Zvezde, koji je agenciji Beta preneo portparol tog kluba Marko Nikolovski.

Zajednica superligaša danas je na sednici Izvršnog odbora odbila predlog Zvezde o promenama u Super ligi, kao i predlog o vanrednim izborima u Fudbalskom savezu Srbije (FSS).

Iz Crvene zvezde su poručili da ubuduće "neće davati nove predloge za reformu takmičenja", ali da će "preduzeti korake kako bi zaštitili svoja prava u okviru Zajednice superligaša, a posebno u domenu marketinga i televizijskih prava".

Crveno-beli su, međutim, poručili da "neće prekinuti bitku za vanredne izbore".

"Za Crvenu zvezdu današnje izjašnjavanje predstavlja 'zabijanje glave u pesak' i pokušaj da se na čelu Saveza zadrži čovek koji je nedostojan da obavlja tu funckiju. Nastavićemo bitku za vanredne izbore, jer je to bitka između želje da srpskom fudbalu bude bolje i pokušaja da on bude u funkciji jednog čoveka i nekoliko interesnih grupa", smatraju u Zvezdi.

Stav Zvezde je, dodao je Nikolovski, da je Zajednica superligaša pod pritiskom FSS-a dovedena u situaciju da se izjašnjava o predlogu vanrednih izbora.

"Mi smo bili protiv toga, jer Zajednica nije nadležna za donošenje odluke o ovom pitanju, ali aktuelni predsednik FSS-a je po svaku cenu želeo da dobije još jedna telegram podrške", kazao je Nikolovski.

(Beta)

Pogledajte još