Amadeus: Nismo više klupski bend

Amadeus bend je promovisao novi, dupli živi album i DVD snimljen na martovskom koncertu u Sava centru ali su Džaja i ekipa iskoristili to da saopšte i neke druge važne vesti. Grupa se od sada zove samo „Amadeus“ a u Beogradu će ubuduće nastupati tek jednom godišnje.

Promocija koju je u kafeu „Mikonos“ upriličio Siti rekords bila je neobična po tome što novinarima nisu deljeni diskovi uz objašnjenje da još uvek nisu stigli i konstataciju da će se sada videti ko je tu zaista zbog Amadeus benda, odnosno, ko će doći do izdavačke kuće da ih preuzme (!?).

DŽAJA

-Ovo je naše prvo DVD izdanje, jedva smo čekali da izađe – iskreno će Džaja.

– To je bio i naš prvi solistički koncert povodom deset godina postojanja grupe. Sada okrećemo novu stranicu u karijeri, prestajemo da budemo klupski bend. Oslonićemo se na autorski rad a da li će to jedno druženje sa beogradskom publikom biti u Sava centru ili negde drugde, videćemo.

(old_image)

ACA

O sećanjima na koncert – miljenik žena, klavijaturista Aca:

-Imali smo ga mi i naša publika. Neskromno ću reći da je to jedan od najboljih koncerata generalno u Srbiji u poslednje vreme, uključujući tu i Fila Kolinsa recimo. Ovo je kruna naše bogate karijere. Ceo koncert je na DVD-u i audio diskovima, dva i po sata materijala. Nismo ništa dosnimavali i šminkali, verno smo preneli energiju iz Sava centra.

Od klupske svirke do autorstva?

- Što se tiče naše preorjentacije – gledamo da ono što radimo uvek radimo najbolje. Kad je u pitanju klupska svirka, pojavili su se mnogo mlađi i lepši momci od nas za tu vrstu performansa pa to prepuštamo njima.

Prošlo je već dosta vremena od prethodnog albuma „Ljubav i hemija“?

-Spremamo novo izdanje, trebalo bi da se pojavi krajem ove ili početkom sledeće godine. Bitno nam je da bude pre izbora (smeh). Završavamo selekciju pesama, oslanjamo se ponovo na stare autore, stilski se nećemo menjati.

Za nekoliko dana ste u Crnoj Gori ?

-Osam godina je tako, ostajemo verni tradiciji. Bićemo na primorju mesec i po dana, raspored nastupa je na našem sajtu, www.amadeus-band.com . U septembru je kolektivan odmor petnaestak dana, pa onda u nove radne pobede to jest u finalizaciju rada na albumu.

MILAN

Vi ste u duši rokeri – bilo je, recimo, zajedničkih odlazaka na Iron Maiden u Budimpeštu?:

-Mi smo miks onoga što se traži i što volimo. Izvodimo muziku na svoj način, svako ko je bio na našoj svirci zna o čemu pričam. Ponovo smo bili na „Maiden“-ima i to u Parizu, pre pet dana. Ja sam jedini imao tu privilegiju da budem u VIP-u – gledao sam ih sa pet metara, dečački san mi se ostvario.


Pogledajte još