Stanojević: Dobili smo ono što smo želeli

"Zadovoljni smo ovakvih ishodom žreba. Od pet mogućih rivala, dobili onog koga smo najviše želeli", kazao je Stanojević novinarima na stadionu Partizana.

Pored Šemroka, potencijalni rivali Partizana na žrebu bili su francuski Sošo, izraelski Makabi Tel Aviv, ruska Alanija i portugalska Vitorija Gimaraeš.

"U ovom trenutku nemam mnogo informacija o Šemroku. Znam da su prošle sezone bili prvaci, da im je ovogodišnje prvenstvo uveliko u toku i da su zbog toga u takmičarskom ritmu. Ipak, do prvog meča će i nama biti lakše s te strane, jer će početi domaća Superliga"
, naveo je Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih rekao je da će mu jedini problem za prvu utakmicu koja se igra 18. avgusta u Dablinu biti neigranje Zvonimira Vukića zbog žutih kartona.

"Nije nam problem što ćemo prvi meč najverovatnije igrati u gostima. To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Partizan je u prošlosti u evropskim takmičenjima izbacivao Engleze i Velšane, verujem da ćemo nastaviti tu tradiciju i protiv Iraca"
, zaključio je trener Partizana.

Sportski direktor Partizana Mladen Krstajić kazao je da crno-beli moraju ozbiljno da se sprema za dvomeč protiv Iraca.

"Svaka ekipa koja dođe do ove runde takmičenja je za poštovanje. To važi i za Šemrok, koji je šampion države. Potreban nam je da ovim duelima pristupima ozbiljno i da se maksimalno pripremimo kako bi prošli u Ligu Evropa", istakao je Krstajić.

Revanš utakmica Partizana i Šemroka trebalo bi da se igra 25. avgusta u Beogrdu. Oba tima prethodno su eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan je izgubio od belgijskog Genka, a Šemrok od danskog Kopenhagena.

Beta

Pogledajte još