Dr Iggi u bašti Sava centra

Ne ne, ne radi se o podvođenju pod upitnik umetničkog i estradnog kredibiliteta momka manje poznatog kao Igor Todorović već o činjenici da je isti, nekoliko godina pošto je prošarao oči bojama duge, obavljao funkciju pomoćnog trenera fudbalskog kluba Kneževac. Drvena klupa je ipak žuljala posle onol’ke slave pa je na „revival“ talasu devedesetih (Tap 011. Moby Dick, klupske žurke...) dojahao i omaleni stručnjak za bubamaru.

Nije Todorovića obeshrabrila ni poluprazna dvorana Sava centra na povratničkom koncertu pre godinu i po dana pa je isto zdanje, samo u „outdoor“ baštenskoj varijanti, odlučio da osvoji ponovo. Pošto estradne devedesete ipak nisu bile samo „turbo“ već turbofolk, Todorović, koji nije previše skretao sa dance koloseka, rešio je da sklopi puzlu pozivajući u pomoć, pored DJ Vlade, i Ivana Gavrilovića.

Taman kad Todorović malo razneži, malo razmrda publiku, u igru uskače takođe fudbalu naklonjeni Gavrilović i dribla, kako bi drugačije nego 200 na sat. Nije, međutim, ni to bilo dovoljno.

Džaba se do sitnih jutarnjih sati čekalo da se veliki prostor bar koliko-toliko popuni – nešto očigledno oko Igijevog kambeka ne štima, publike nema...Nije ga to sprečilo da obavezu ispuni maksimalno profesionalno, otpevao je skoro sve što je snimio a završio, kako bi drugačije nego uz „Oči boje duge“.

Prisutni zaslužuju pohvale, napravili su atmosferu kao da ih je mnogo više i koliko-toliko podigli temperaturu pre nego što je na binu stigao „guest star“ i bivši farmer Gavrilović. Opustilo je to nekadašnjeg densera u „Funky House Band“-u do te mere da nikakve cenzure u obraćanju nije bilo.

-Da nije „Stefan Brauna“ DJ Vlada bi bio k...c – doslovce je Ivan poručio sa bine.

Potrajalo je sve do 3.30 kada se i ono malo prisutnih razišlo. Organizatori sada svu pažnju usmeravaju na predstojeći Foam Fest u Areni.

Na istom mestu, 8. oktobra, veče devedesetih sa čak 22 dance/turbo izvođača iz tog perioda daće jasniju sliku – da li je zaista realna ili je, kao što bi se po viđenom u bašti Sava centra moglo zaključiti, prenaglašena priča o povratku tog zvuka na velika vrata.

Pogledajte kako je bilo u našoj FOTO GALERIJI

Pogledajte još