Ženskoj košarci je potreban sistem

"Za ove četiri godine hoću da uspostavim sistem koji će funkcionisati... U prevodu, obećavam krv, znoj i suze", istakla je Maljković okom prvog susreta s novinarima u Kući košarke u Beogradu.

Maljković ima 30 godina, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvojila je već četiri titule prvaka Srbije - po dve sa Partizanom i Hemofarmom.

"U ovom trenutku ne mogu još da pričam o seniorskoj reprezentaciji. Ipak, iz neformalnih razgovora sam videla da neće biti problema za odazivanje igračica na pozive iz nacionalnog tima. U reprezentaciju ćemo zvati samo jednom. To, naravno ne znači da igračice neće moći opravdano da budu odsutne. Ali, to opravdanje će morati da bude mnogo dobro", istakla je ona.

Maljkovićeva će selektor reprezentacije biti do 30. septembra 2015. godine, do kada će joj važiti ugovor.

Ona je navela i da je zadovoljna što je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas pokazao da želi da razvija žensku košarku.

"Napravio je dva avangardna poteza. Prvi je to što je za selektora je postavio osobu ženskog pola, a drugi da je posao poverio nekome ko ima 30 godina. Jednostavno, to je bila ponuda koja se ne odbija"
, zaključila je Maljković koja je i trener ženske ekipe Partizana.

Predsednik KSS Dragan Đilas istakao je da je Marina Maljković rezultatima u poslednjih nekoliko sezona zaslužila funkciju selektora.

"Srbija ima veliki potencijal, a nekada smo bili i velika sila u ženskoj košarci. Želimo da što više devojčica počne da trenira košarku. Spremni smo i finansijski da pomognemo žensku košarku",
rekao je Đilas.

On je dodao i da je KSS prepolovio dug i da će iduće godine moći da uloži novac u razvoj košarke.

"Uspeli smo da prepolovimo dug od 1,3 miliona evra, a očekujemo da ćemo u narednom periodu izmiriti sve obaveze. Od jeseni sledeće godine moćićemo i da uložimo sredstva u razvoj srpske košarke", dodao je Đilas.

Potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku Ana Joković rekla je da su pred reprezentacijom "veoma teške kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Marina je poslednjih godina pokazala da je naš najbolji trener", kazala je Joković.

Beta

Pogledajte još