Meireleš prešao u Čelsi iz Liverpula

Meireleš je neočekivano sinoć podneo zahtev za odlazak iz kluba jer je dobio ponudu Čelsija, a čitav posao završen neposredno pred ponoć, kada je isticao prelazni rok.

Na sajtu Liverpula kratko se navodi da je postignut dogovor sa Čelsijem o prelasku Meireleša, ali se finansijski detalji dogovora ne navode.

Britanski sportski sajtovi prenose da je Meireleš otišao iz Liverpula za oko 15 miliona funti, što je znatno ispod sume koju je Liverpul letos platio za dovođenje igrača sredine terena Džordana Hendersona koji je iz Sanderlenda došao za oko 20 miliona funti.

Na sajtu Čelsija navodi se da je Meireleš sa tim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor i podseća na njegove dobre nastupe, posebno u januaru kada je na šest utakmica postigao pet golova u dresu Liverpula.

Meireleš je od početka ove sezone od tri utakmice igrao u dve, i u oba navrata je ulazio sa klupe. Bio je jedan od ključnih igraca koji su doprineli pobedi Liverpula protiv Arsenala u drugom kolu Premijer lige, što je ujedno bila i prva pobeda "crvenih" nad Arsenalom u Londonu posle 11 godina.

Beta

Pogledajte još