Predstava Život na pustom ostrvu na Adi Ciganliji

BEOGRAD, 1. septembra 2011. (Beta) - Ekološka predstava za decu "Život na pustom ostrvu" reditelja Vojina Paunovića, biće izvedena 3. i 4. septembra na sceni Pozorišta - Igrališta na Adi Ciganliji u Beogradu.

Reditelj Vojin Paunović je ovu predstavu za decu režirao prema motivima romana Danijela Defoa "Robinzon Kruso", dramatizaciju je radio Uglješa Šajtinac, a predstavu će izvesti Igor Benčina i Mihajlo Maksimović.

Predstava "Život na pustom ostrvu" u izvodjenju Ljubomira Bandovića premijerno je izvedena u okviru BELEF-a 2003. godine, a ovu monodramu je videlo preko 50.000 dece i to je jedina predstava iz selekcije BELEF-a koje je do sada odigrana više od 400 puta, rekla je agenciji Beta producentkinja predstave Biljana Ilić.

Prema njenim rečima, po tekstu predstave "Život na pustom ostrvu" napravljena je američka verzija u režiji Vojina Paunovića, koja se u izvodjenju DŽejšona Vansa igra u njujorškom Central parku već tri godine.

Biljana Ilić je najavila da "Pozorište - igralište" sledeću, jubilarnu 10. sezonu 2012. godine, planira da otvori premijerom nove predstave "Igrice" po tekstu Uglješe Šajtinca, a koja će predstavljati futuristički porodični komad.

..

Pogledajte još