Srbija podržava integritet Azerbejdžana

BAKU, 1. septembra 2011. (Beta) - Srbija podržava teritorijalni integritet Azerbejdžana, izjavio je u četvrtak u Bakuu šef srpske diplomatije Vuk Jeremić nakon razgovoara sa azerbejdžanskim zvaničnicima.

Kako javljaju azerbejdžanski mediji, Jeremić je rekao da je teritorijalni integritet i suverenitet zemalja osnovni element u svim dokumentima medjunarodnog prava uključujući i Završni akt iz Helsinkija i konvencije UN.

Jeremić je na brifingu istakao da izmedju Srbije i Azerbejdžana postoji razumevanje na političkom planu. "Mi podržavamo i podržavaćemo teritorijalni integritet Azerbejdžana", rekao je Jeremić.

Jeremić je u Bakuu razgovarao sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim i sa ministrom spoljnih poslova Elmerom Mamadjarovim.

Alijev je, kako je objavljeno na sajtu predsednika, u razgovoru s Jeremićem istakao da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou i ocenio da je njegova poseta Beogradu u junu otvorila važnu fazu u razvoju bilaterlanih odnosa. Jeremić je posetu Alijeva Beogradu ocenio "istorijskom" kojom je otvorena nova stranica u odnosima dve zemlje i dva naroda.

..

Pogledajte još