Postignut sporazum o carinskom pečatu

0

Delegacije pregovaračkih timova Prištine i Beograda postigle su danas na pregovorima u Briselu sporazum o carinskom pečatu i katastarskim knjigama, saopštili su šefovi obe delegacije i izvori u EU.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da je postignut sporazum o carinskom pečatu na kome će pisati carina Kosova bez ikakvih drugih oznaka vezanih za samoproglasenu vlast u Prištini.

Stefanović je izrazio očekivanje da će u roku od sedam do deset dana Kosovo povući trgovinski embargo. On je kazao i da je postignut sporazum o katastrima, ali nije izneo detalje.

I šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri potvrdila je da je postignut sporazum o pečatu sa nazivom „Carina Kosova“ bez navoda Republike Kosovo ili drugih oznaka.

Ona je rekla da očekuje da će u relativno skoro vreme to moći da se sprovede i naglasila da će carinske punktove na Kosovu kontrolisati „carina i policija Vlade Kosova„.

Potvrdila je da je o katastarskim knjigama takođe postignut dogovor.

Tahiri je rekla da se naredna runda dijaloga očekuje krajem septembra i dodala da će se već od sutra sastati radne grupe koje treba da rade na primeni do sada postignutih dogovora.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.