"Orlići" preleteli Severnu Irsku

Jedini pogodak na stadionu Karađorđe postigao je Luka Milivojević u 17. minutu, oštrim udarcem sa 18 metara u donji desni ugao.

Izabranicima selektora Aleksandra Jankovića ovo je bio prvi meč u Grupi 4 i sa tri boda nalaze se na drugoj poziciji. Severna Irska trenutno je na vodećoj poziciji, pošto je sakupila četiri boda iz tri utakmice.

Farska Ostrva su na trećem mestu sa jednim bodom, dok Danska i Makedonija još nisu igrale.

Pobeda Srbije u današnjoj utakmici mogla je da bude ubedljivija, da je Stefan Šćepović precizno izveo penal u 51. minutu.

Njegov udarac sa 11 metara odbranio je golman Severne Irske Devlin Konor. Prethodno je Konor Meklaflin dobio direktan crveni karton, pošto je povlačenjem zaustavio Darka Lazovića u šesnaestercu.

Igrači Srbije od početka su kontrolisali igru i bili opasniji rival, što pokazuje podatak da su imali 15 šuteva ka protivničkom golu I izveli 14 kornera.

Prvu šansu u meču imao je Filip Đuričić, u 3. minutu. On je ušao u šesnaesterac gostiju po desnoj strani, ali je sa sedam metara šutirao pored gola.

Blizu pogotka bio je i Luka Milunović, koji je u finišu meča šutirao sa skoro 30 metara pod prečku, ali je loptu u korner skrenuo golman Devlin.

U utorak, 6. septembra, Srbija će u Užicu u 16.30 igrati protiv Farskih Ostrva, dok će se u Belfastu sastati Severna Irska i Danska.

Srbija: Aleksić, Nastasić, Medojević, Gudelj, Ignjoski (Krstičić), Šćepović (Kojić), Đuričić, Marković (Milunović), Mladenović, Milivojević, Lazović.

Severna Irska: Devlin, K. Meklafin, Mekeon, P. Meklafin, Mekašin (Magenis), Remzi, Grig (Klukas), Norvud, Ki, Karson, Ferguson.

Pogledajte još