Naomi Kembel - vezana i potčinjena

Teško da u španskom magazinu "V" na taj način žele istaknuti žensku lepotu, već žele na taj kontroverzan način da upozore na nasilje nad ženama.

Naomi je zavezana zelenim užetom, traka na ustima je žuta, a leži na ružičastom krevetu, a odevena je u trendi crni outfit iz nove kolekcije Louisa Vuittona. Fotografisao ju je Sebastian Faena, a fotografija je omaž provokativnom španskom filmskom reditelju Pedru Almodovaru.

U njegovom poznatom filmu "Veži me", u kojem glume Antonio Banderas i Viktorija Abril, psihički bolesnik otme porno zvezdu želeći da je natera da se zaljubi u njega, no na kraju je zatoči. Uprkos mračnim elementima, to je romantična komedija koja je naišla na dobre kritike.

No mešanje visoke mode i ovakve vrste priče neke je čitaoce uvredila. Neki su im prebacivali da su otišli predaleko. No sama manekenka nije imala ništa protiv kontroverznog snimanja i na njega je pristala jer za Almodovara smatra da je ostavio neverovatan umetnički trag.

"Ono što sam uvek volela kod Pedra i njegovih filmova je savršeno kombinovana strast, inteligencija i uvrnuti humor, kojim je ostavio trag na svemu što radi", rekla je Kembel, dodajući kako je to bila i bit Sebastianove fotografije.

Pogledajte još