Čeda Jovanović: Dogovor o pečatu obavezuje Srbiju

0

Predsednik Liberalno demokrtatske partije Čedomir Jovanović rekao je u nedelju da dogovor sa Prištinom u Briselu o carinskom pečatu obavezuje vlasti u Srbiji na zaokret i predstavlja tačku na propalu kosovsku politiku koja se u kontinuitetu vodila u Srbiji.

Na konferenciji za novinare, Jovanović je naveo da LDP ne smatra da je Kosovo prepreka za EU i modernizaciju društva, već kao na problem nastao kao posledica „propale, licemerne i prevarantske politike koju su vodile vlasti u Srbiji„.

„Od Vlade Srbije i predsednika Borisa Tadića očekujemo jasne političke stavove. Predsednik države dužan je građanima ne konstatacije, ne recikliranu politiku nego je obavezan da ponudi više od fraza kojih je prepuna njegova politika i nastupi„, kazao je Jovanović.

Lider LDP je naglasio da je potrebno reći istinu građanima Srbije. Kosovo, naveo je Jovanović, ne treba da doživi sudbinu Knina. „Nisu nam potrebne krajine na severu Kosova„, kazao je Jovanović i naveo da treba raspustiti paralelne institucije na severu Kosova.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.