Partizan u Ligi šampiona!

Crno-beli su uspeli da se plasiraju u elitno evropsko takmičenje iako im je glavni cilj bilo treće kolo Kupa HF. Mladi igrači Partizana, predvođeni iskusnim Nenadom Maksićem i Vladimirom Mandićem, iskoristili su priliku koja im se ukazala.

Utakmica u Prešovu je imala neobičan tok. Sve što nije odbranio golman Partizana Strahinja Milić (jedna odbrana u prvom poluvremenu), u napadu je uspeo da nadoknadi Maksić i crno-beli su uspeli da održe malu prednost.

Porto je izjednačio u 15. minutu, a u 20 preokrenuo rezultat u švoju korist (12:11), ali nije mogao da dođe do osetnijeg vođstva.

Kada se najbolji igrač Porta srednji bek Vilson Dejvis povredio i kada je odličan pivotmen Tiago Roha dobio u 27. minutu crveni kartan - stvorila se velika šansa za Partizan. I crno beli je nisu propustili.

Do kraja meča, beogradski tim je povećavao prednost. Odigrao je odlično u napadu i odbrani, a umorni igrači Porta nisu imali rešenja, za raspoloženog protivnika.

U drugom meču, za treće i četvrto mesto, domaći Tatran je pobedio grčki AEK sa 40:23 (21:7).

Partizan će u Ligi šampiona igrati u Grupi D, u kojoj su još Monpelje, Kopenhagen, nemački Kil, Ademar Leon iz Španije i mađarski Pik Seged.

Beta

Pogledajte još