Matićev šal pripao Jani Rastegorac

0

ĆUPRIJA, 5. septembra 2011. (Beta) – Pesnikinja iz Beograda Jana Rastegorac ovogodišnja je dobitnica književne nagrade "Matićev šal" za knjigu "Isečak osam", saopštio je u ponedeljak direktor Narodne biblioteke "Dušan Matić" iz Ćuprije Aleksandar Rančić.

ĆUPRIJA, 5. septembra 2011. (Beta) – Pesnikinja iz Beograda Jana Rastegorac ovogodišnja je dobitnica književne nagrade „Matićev šal“ za knjigu „Isečak osam“, saopštio je u ponedeljak direktor Narodne biblioteke „Dušan Matić“ iz Ćuprije Aleksandar Rančić.

Odluku o nagradi koja se dodeljuje za najbolju knjigu mladog pesnika jednoglasno je doneo stručni žiri na čelu s književnikom iz Beograda Radomirom Andrićem.

Nagrada se sastoji od replike šala koji je nosio istaknuti srpski pesnik nadrealista i esejista Dušan Matić (1898 – 1980), povelje i novčanog iznosa.

Priznanje će laureatkinji biti uručeno na dan kada je rodjen Dušan Matić, 13. septembra, u ćuprijskoj biblioteci koja se nalazi u rodnoj kući tog istaknutog književnika.

Književna manifestacija „Matićevi dani“, koja se ove godine održava po 30. put, traje od 12. do 14. septembra. Pokrovitelj je Skupština opštine Ćuprija.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.