Rukometaši Partizana ponosni na plasman u LŠ

Partizan je osvojio prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Prešovu, gde je glavni favorit bio domaći Tatran, a do plasmana je došao pobedama u meču sa grčkim AEK-om (26:25) i portugalskim Portom (33:26), koji je eliminisao slovački tim.

"Kao najiskusniji trebalo bi da znam koliko je velika stvar igrati u Ligi šampiona. Mislim da su nas posle prve utakmice sa AEK-om mnogi bez razloga otpisali. Čuo sam razne komentare, da je grčka ekipa slaba, da mi nemamo šta da tražimo u finalu... Pokazali smo da smo dobar tim koji ima kvalitet"
, rekao je Maksić u intervjuu agenciji Beta.

Ovaj 39-godišnji bivši reprezentativac istakao je da ne traži opravdanja za lošu igru u prvom meču, ali da treba da se zna da većinu ekipe Partizana čine veoma mladi rukometaši.

"U ekipi imamo mnogo kadeta i juniora. Mislim da je to veliki uspeh za njih, ali i za naš rukomet. Imaćemo priliku da ugostimo nemački Kil, francuski Monpelje, danski Kolding, a to su timovi u kojima igraju neki od najboljih svetskih rukometaša"
, rekao je Maksić.

On je naglasio da je Partizan zaslužio plasman u Ligu šampiona i da igrači imaju pravo da se zbog toga raduju.

"Pokazali smo se kada je trebalo. Možda ni igrači Porta nisu očekivali... Iznenadili smo ih. Kada se sve sabere, ispalo je dobro, malo traumatično, što smo lošom igrom u prvom meču opustili
narednog protivnika. Pomislili su da će biti lako i to im se osvetilo"
, rekao je Maksić.

Rukometaš Partizana je objasnio da se na igračima Porta videlo da su bili nervozni.

"Ne ulazim u to ko se koliko u prvom meču 'potrošio', ko je imao lakšeg protivnika, jer se samo pobednik pamti",
zaključio je Maksić, koji je poslednji put igrao Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom u sezoni 2006/07.

On je dodao da se potajno nadao plasmanu Partizana u najjače evropsko klupsko takmičenje, iako to nije bio cilj ekipe, već da pobedi AEK i preskoči drugo kolo Kupa EHF.

"Igrao sam mnogo teških utamica i znao sam šta nas čeka na ovom turniru. U glavnom su nam ekipe bile poznate, mada su Porto i Tatran dosta promenili igrače od prošle sezone. Sigurno je da na nas niko nije računao. Mi smo jednostavno to iskoristili i srećni smo zbog toga"
, rekao je Maksić.

Bivši reprezentativac, koji je u odlučujućem meču postigao 10 golova, istakao je da je Partizan "podario srpskom rukometu pet jakih utakmica", koje bi mogle da budu sjajna uvertira uoči Evropskog prvenstva 2012. u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Zašto ne bismo igrali pred punim tribinama Banjice? Mislim da smo mi to zaslužili kao klub, ali da je zaslužio i naš rukomet koji se sprema za Evropsko prvenstvo"
, rekao je Maksić.

On se, takođe, zahvalio grupi navijača koji su došli u Prešov da podrže crno-bele.

Nenad Maksić odigrao je 130 utakmica za državnu reprezentaciju, poslednju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Češkom 2006. godine. Pored obaveza u Partizanu, on je i član gradskog odbora zadužen za sport u Smederevu

PREŠOV, (Beta)

Pogledajte još