Šest knjiga u užem izboru za nagradu Man Buker

0

LONDON, 6. septembra 2011. (Beta) – Nova knjiga Džulijana Barnsa "The Sense of an Ending" uvrštena je u uži izbor za ovogodišnju britansku nagradu Man Buker, u konkurenciji sa još pet naslova, javio je u utorak Bi-Bi-Si.

LONDON, 6. septembra 2011. (Beta) – Nova knjiga Džulijana Barnsa „The Sense of an Ending“ uvrštena je u uži izbor za ovogodišnju britansku nagradu Man Buker, u konkurenciji sa još pet naslova, javio je u utorak Bi-Bi-Si.

Barnsovi konkurenti su Stiven Kelman, AD Miler, Kerol Bert, Patrik deVit i Esi Edugjan. Laureat, koji će dobiti ček na 50.000 funti, biće poznat 18. oktobra. Uz Barnsov roman, u konkurenciji za nagradu su „Jamrać’s Menagerie“ (Kerol Berč), „The Sisters Brothers“ (Patrik deVit), „Half Blood Blues“ (Esi Edugjan), „Pigeon English“ (Stiven Kelman) i „Snowdrops“ (AD Miler).

Barns (65), koji važi za favorita, do sada je tri puta bezuspešno bio nominovan za to prestižno priznanje. Za romane „Floberovog papagaj“ 1984, „Engleska, Engleska“ 1998. i „Artur i Džordž“ 2005.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.