Freddie Mercury - tribute video serija

Mnoge slavne koleginice i kolege su se setile da bi jedan od najnezaboravnijih vokala savremene muzike, legendarni Freddie Mercury iz grupe Queen, juče napunio 65 godina (Freddie je preminuo 24. novembra 1991.) Većina se odlučila na to da sećanja na slavnog i uticajnog kolegu podele putem kratkih video klipova postavljenih na servis YouTube.

Gerard Way, frontmen My Chemical Romance, je sa njihove zajedničke turneje sa Blink-182 poslao kraći "backstage video", u kojem kaže "da su Queen verovatno bend koji je najviše uticao na My Chemical Romance, a da je Freddie Mercury verovatno najuticajnji pevač što se tiče njegove karijere", i pomenuo nezaboravan zajednički nastup u kojem je učestvovao Queen gitarista Brian May.

Taylor Hawkins, bubnjar Foo Fighters, u svom videu kaže "Freddie, nedostaješ nam i volimo te. Dugujem ti sve - prvi koncert na koji sam otišao je bio tvoj, i sve od tada ja idem za svojim sopstvenim snom. I to, zaista, dugujem samo tebi."

Video je postavila i Katy Perry - u svojoj tribute poruci, pevačica kaže da joj je Mercury "velika inspiracija", a da nije bilo njega, "ona se verovatno ne bi bavila muzikom".

A frontmen Smashing Pumpkins, Billy Corgan, u svojoj poruci kaže: "Želeo bih da mogu da pevam makar upola onako dobro kako je to radio on. Freddie je bio muzički vizionar, i jako mnogo je uticao na moje bavljenje muzikom."

Pevač Fall Out Boy (i sve češće i solo umetnik) Patrick Slump u svojoj video poruci kaže da veruje da bi Mercury, da je živ, "bio zadovoljan da vidi kako se razvija savremena muzika i koliki uticaj je on ostavio za sobom."

Slavnog i uticajnog pevača se setio i servis Google - na naslovnoj stranici njihovog servisa za pretragu ste juče mogli da vidite razne momente iz njegove bogate karijere, putem kraćeg videa postavljenog na vrhu stranice. Takođe, Freddijev kolega iz grupe Queen, gitarista Brian May je na zvaničnom Google blogu objavio tekst pod naslovom "Srećan rođendan, Freddie Mercury" u kojem se seća nezaboravnog saradnika i pevača, a većinu poruka i dokumentarnih snimaka pogledajte na queenofficial YouTube kanalu.

Izvor: NME.com

Pogledajte još