Crno-belima veoma važno da osvoje Superkup

Prvak države Partizan i osvajač Kupa Srbije novosadska Vojvodina sutra u 18.00 odigraće meč Superkupa u Smederevu.

"Posle ulaska u Ligu šampiona treba da se okrenemo narednoj utakmici koju igramo sutra u Smederevu. Mislim da je veoma važno da pobedom u Superkupu pocnemo sezonu", rekao je Mandić.

Trener Partizana Aleksandar Brković smatra da je u ovom trenutku meč sa Vojvodinom najvažniji.

"Superkup je naša sledeća najvažnija utakmica i tako se spremamo", rekao je Brković i dodao da su igrači još pod utiskom plasmana u Ligu šampiona.

Generalni sekretar rukometnog kluba Partizan Predrag Jušković izjavio je da su "crno-beli"

ostvarili svoje ambicije ulaskom u Ligu šampiona, a da će biti svesni uspeha tek kada odigraju prvu utakmicu.

Partizan je prošlog vikenda na kvalifikacionom turniru u slovačkom Prešovu osvojio prvo mesto i takmičiće se u Grupi D sa Monpeljeom, Kopenhagenom, Kilom, Ademar Leonom i PIK Segedom.

"Mi imamo skroman budžet, a takmičićemo se sa veoma bogatim klubovima. Na primer, znamo da Kil ima budžet od 10 miliona evra, Monpelje pet, šest... Zato apelujemo na nadležne strukture da nam pomognu. Mi ne predstavljamo samo klub, već i Beograd i Srbiju", rekao je Jušković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, "crno-beli" bi voleli da igraju na Banjici, ali će zbog rigoroznih uslova Evropske rukometne federacije (EHF) možda igrati u "Pioniru".

Trener Partizana Aleksandar Brković ocenio je da su igrači prevazišli sebe i da su presrećni zbog toga.

"Uradili smo nešto što niko osim nas nije očekivao. Ovo takmičenje u Ligi šampiona će biti veliko iskustvo za naše mlade igrače. Nadam se da možemo neku utakmicu da pobedimo. Nismo mogli bolju grupu da dobijemo"
, rekao je Brković.

On je dodao da je tačno da će se Partizan takmičiti sa mnogo bogatijim klubovima, ali da to ne mora da bude presudno.

"Mi smo i u Prešovu pokazali da 'boj ne bije svijetlo oružje", rekao je Brković.

Jedan od najboljih igrača Partizana Vladimir Mandić istakao je da je "napravljen veliki uspeh".

"Mislim da smo dali svoj maksimum na terenu. Najvažnije je da smo ušli u Ligu šampiona. Ne treba time da se zadovoljimo i da se predamo, naročito na našem terenu", rekao je Mandić i dodao da ne može ništa da obeća, osim da će se igrači boriti.

Kapiten "crno-belih" Nenad Maksić ocenio je da od "ovog uspeha treba samo pozitivne stvari izvući".

"Naše igranje u Ligi šampiona trebalo bi da bude odličan marketing za predstojeće Evropsko prvenstvo u Srbiji. Grupa nam je fenomenalna. Dolaze nam neki od najboljih evropskih klubova. Zašto da ne razmišljamo o tome da možemo da budemo četvrti u grupi", rekao je Maksić.

Prvi meč u Ligi šampiona Partizan će igrati 28. septembra sa Kopenhagenom u Beogradu.

Beta

Pogledajte još