Djoković u četvrtfinalu, protiv Tipsarevića

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) - Najbolji teniser sveta Novak Djoković sastaće se u sredu u četvrtfinalnom meču Otvorenog prvenstva SAD sa drugom iz reprezentacije Jankom Tipsarevićem.

Djoković se plasirao u četvrtfinale turnira, nakon što je u ponedeljak pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 3:0, u setovima (7:6, 6:4, 6:2).

"Čudan je osećaj igrati protiv prijatelja. Mislim, profesionalci smo i obojica želimo da pobedimo kad igramo jedan protiv drugog. Nekako zaboravite prijateljstvo, stavite ga sa strane. Mada, nikad nismo igrali na grend slemu, nikad nismo igrali na tri dobijena seta jedan protiv drugog, tako da će nam to obojici biti novost. On igra najbolje u životu, pun je samopouzdanja...Ali, čudno je kad igrate protiv nekoga ko je jedan od vaših najboljih prijatelja u privatnom životu, tako da morate i sa tim da izadjete na kraj", rekao je Djoković.

Novak Djoković i Janko Tipsarević do sada su se sastajali dva puta - 2008. na Kvinsu i 2009. godine u Beogradu. Djoković je pobedio u oba meča.

Početak meča očekuje se u sredu oko 19,30 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu "Artur Eš", nakon završetka meča izmedju Milera i Nadala.

..

Pogledajte još