Bellflower: Hit za samo 17 hiljada dolara!

Evan Glodel (Evan Glodell) je snimio akcionu-romansu Bellflower sa budžetom od, za današnje filmske uslove, neverovatnih 17 hiljada dolara. Njemu je ovo u svakom smislu prvi dugometražni igrani film - kako kao reditelju i scenaristi, tako i kao glumcu.

U filmu "Bellflower", Evan igra momka koji upoznaje devojku na ludom putovanju sa prijateljem da bi zatim zajedno krenuli na putavanje od mesta Belflauer u Kaliforniji do Teksasa. Međutim, njihova ubrzano rasplamsala romansa naglo se gasi kada je on uhvati u prevari. Sve što mu ostaje je da leči svoje slomljeno srce...

(old_image)

Verovatno se pitate "pa otkud u romansi kadar sa momkom krvave majice i auto koji gori?!". Da, film "Bellflower" jeste ljubavni film, ali takav da u njemu eksplodiraju automobili i devojka se upuca u glavu.

O inspiraciji iz koje je nastao ovaj film, Glodel u jednom intervjuu kaže sledeće:

- Radi se o vezi kroz koju sam prošao koja je srušila moj ceo pogled na svet i to na veoma ekstreman način. Dok sam pokušavao da složim sve u glavi, da shvatim šta mi se desilo, ideja o ovom filmu se rodila.

Kada je konačno došao do publike, film "Bellflower" je dobio mahom odlične kritike, iako njegov put do velikih ekrana nije bio ni najmanje lagan, što je uostalom uvek slučaj sa niskobudžetnim filmovima.

- Prosto je bila masovna histerija. U industriji (Holividu, prim.aut.) imaju veoma kritičan pogled na svet i ne mogu da prihvate stvari kakve jesu. Bila je to jedna od onih situacija kada ljudi jednostavno ne mogu da sednu i uživaju u filmu, jer su previše zauzeti brigom o filmovima koje prave, projektima na kojima rade i pravilima koja su naučili. Mislim da im je "Bellflower" narušio mnogo toga na šta su navikli i na neki način nisu znali šta da misle - kaže Glodel o problemima koje je imao pokušavajući da se približi producentima.

(old_image)

A koliki je utisak film "Bellflower", čiji trejler možete pogledati iznad, ostavio na kritičare, najbolje potvrđuju sledeće rečenice kritičara MSN-a:

- Čudan miks Džona Hjuza i "Pobesnelog Maksa". Jedan od najjačih i najviše stilizovanih kritika idiotizma i zbunjenosti mladih muškaraca još od "Borilačkog kluba".

Ni ostali kritičari nisu štedeli lepe reči za ovaj film nazivajući ga "eksplozivnim", "intenzivnim", "toksično prelepim", "najimpresivnijim nezavisnim debijem u 2011. godini"...

Eto, preporuka za naše distributere: hoćemo ovaj film u našim bioskopima!

Pogledajte još