Noć istraživača 23. septembra

0

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Manifestacija "Noć istraživača", koja za cilj ima da afirmiše istrazivače, predstavi ono što oni rade i podstakne mlade da se opredele za istraživačko- naučnu karijeru, biće održana 23. septembra u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Manifestacija „Noć istraživača“, koja za cilj ima da afirmiše istrazivače, predstavi ono što oni rade i podstakne mlade da se opredele za istraživačko- naučnu karijeru, biće održana 23. septembra u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

Manifestacija „Noć istraživača“ će u Beogradu biti održana pod sloganom „Povod za pametan provod“, a u okviru programa posetioci će imati prilike da se upoznaju sa istraživačima i učestvuju u izvodjenju eksperimenata, najavili su danas organizatori.

Jedan od osnivača Festivala nauke Ana Jovanović rekla je na konferenciji za novinare da će u Beogradu, tokom „Noći istraživača“, na potezu od ulice Knez Mihailove do Vasine, biti organizovano niz zanimljivih dešavanja, u okviru kojih će istraživači zajedno sa publikom izvoditi eksperimente.

Na deset lokacija u Knez Mihailovoj ulici, biće organizovan programi „Šetnja sa naukom“, „Sastanak na brzaka“, „Naučni kafe“, projekcija kratkih naučnih filmova, a takodje će biti održan koncert astrofizičara koji su okupljeni u grupi „Mistake Mistake“, rekla je ona.

Manifestacija „Noć istraživača“ pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine,a od tada se održava svakog četvrtog petka u septembru, a prošle godine održana je u 33 evropske države i 200 gradova.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.