Medalja bi bila kao dobitak na Lotou

Srbija će od 10. do 18. septembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u Austriji i Češkoj.

"Naša ekipa je totalno drugačija od prošlogodišnje, mada se to ne čini tako. Naš cilj nije da osvojimo jednu od medalja, nije ni da uradimo najbolje što možemo, jer to ništa ne znači. Mislim da je realno da budemo šesti", rekao je Miljković na konferenciji za novinare uoči puta na EP.

Prema njegovim rečima, kao kapiten svojim zalaganjem trudiće se da se cilj ostvari.

"Mislim da bi ulazak u polufinale prevazišlo naša očekivanja, a osvajanje jedne od medalja bio bi kao dobitak na lotou. To govorim posle priprema i svih utakmica koje smo do sada odigrali. A kako će drugi postaviti ciljeve u to ne mogu da ulazim", rekao je Miljković.

Na pitanje ko je favorit na Evropskom prvenstvu, odgovorio je:

"Ne znam. Uvek su tu Rusi, Poljaci, Bugari su se popravili, Italijani, Francuzi... Uvek ima nekoliko ekipa koje se bore za prvih pet, šest mesta".

On je dodao da je izabran za kapitena na početku priprema i da mu je to velika čast i obaveza.

"Počeli smo pripreme 2. avgusta. Od tada se veoma malo o nama pisalo i ljudi uglavnom ne znaju da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Mislim da smo zaslužili malo više pažnje", rekao je Miljković.

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je ekipa odradila sve što je bilo planirano, ali da su nedostajale prijateljske utakmice.

"Najvažnije je kako ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Naša želja je da odemo što dalje. Grupa u kojoj igramo je prividno laka, ali za vreme priprema je bilo razlicitih rezultata", rekao je Kolaković.

Prema njegovim rečima, prethodna tradicija Srbije nije nikakva garancija za uspeh, već igrači moraju da se suprotstave protivnicima.

Srbija će igrati u Grupi A sa Turskom, Slovenijom i Austrijom.

"Važno je kako ćemo igrati u Beču. Mislim da nam je Slovenija najozbiljniji protivnik, ali da će Austrija kao domaćin imati svoje kvalitete. Grupa izgleda laka, ali je put do četvrtfinala težak, jer treba da odigramo dobro tri meča u kontinuitetu"
, rekao je Kolaković.

Odbojkaš Srbije Dragan Stanković smatra da je njegov tim kvalitetniji od protivnika u grupi, ali da to mora da dokaže na terenu.

"Mislićemo samo o narednom protivniku, jer samo tako možemo da doguramo što dalje. Imaćemo tri veoma teške utakmice, pa ako ostanemo nepovređeni, razmisljaćemo o četvrtfinalnom meču", rekao je Stanković.

Reprezentativac Srbije Vlada Petković smatra da ekipe treba da uđe u svaku utakmicu maksimalno angažovano.

"Ako se koncentrišemo na našu igru, ne bi trebalo da imamo problema sa protivnikom", zaključio je Petković.

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković nije želeo da saopšti spisak igrača, ali je rekao da Bojan Janić neće zbog povrede igrati na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije sutra popodne će otputovati u Beč, a prvi meč igraće u subotu sa Turskom.

Beta

Pogledajte još