Nova sezona Beogradske filharmonije

0

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Beogradska filharmonija otvoriće novu sezonu 9. septembra koncertom iz "Popularnog ciklusa", na kojem će kao solista nastupiti kanadska violinistkinja Lara Sen Džon.

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Beogradska filharmonija otvoriće novu sezonu 9. septembra koncertom iz „Popularnog ciklusa“, na kojem će kao solista nastupiti kanadska violinistkinja Lara Sen Džon.

Na programu koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca, koji će biti izveden pod dirigentskom upravom Darka Butorca, biće igre iz baleta „Hacijenda“ Alberta Hinastere, „Četiri godišnja doba Buenos Ajresa“ Astora Pjacole i Dvoržakova Osma simfonija, najavljeno je iz Beogradske filharmonije.

Sve karte za „Popularni ciklus“ raspodate su još u pretplati, a za preostalih pet ciklusa koje je Beogradska filharmonija pripremila za narednu sezonu ostao je mali broj karata, ističe se u saopštenju.

Mladi dirigent iz Beograda Darko Butorac, koji je u SAD otišao kao dečak i ostvario „američki san“, trenutno je umetnički direktor Mizula simfonije i glavni dirigent operskog festivala Fidenca u Italiji.

Lara Sen Džon je svirala s orkestrima širom sveta i držala resitale u velikim koncertnim dvoranama u Njujorku, Bostonu, San Francisku, Vašingtonu, Pragu, Berlinu, Torontu. Svira na violini Gvadanjini iz 1779.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.