Nova sezona Beogradske filharmonije

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) - Beogradska filharmonija otvoriće novu sezonu 9. septembra koncertom iz "Popularnog ciklusa", na kojem će kao solista nastupiti kanadska violinistkinja Lara Sen Džon.

Na programu koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca, koji će biti izveden pod dirigentskom upravom Darka Butorca, biće igre iz baleta "Hacijenda" Alberta Hinastere, "Četiri godišnja doba Buenos Ajresa" Astora Pjacole i Dvoržakova Osma simfonija, najavljeno je iz Beogradske filharmonije.

Sve karte za "Popularni ciklus" raspodate su još u pretplati, a za preostalih pet ciklusa koje je Beogradska filharmonija pripremila za narednu sezonu ostao je mali broj karata, ističe se u saopštenju.

Mladi dirigent iz Beograda Darko Butorac, koji je u SAD otišao kao dečak i ostvario "američki san", trenutno je umetnički direktor Mizula simfonije i glavni dirigent operskog festivala Fidenca u Italiji.

Lara Sen Džon je svirala s orkestrima širom sveta i držala resitale u velikim koncertnim dvoranama u Njujorku, Bostonu, San Francisku, Vašingtonu, Pragu, Berlinu, Torontu. Svira na violini Gvadanjini iz 1779.

..

Pogledajte još