"Let 3": Jadranka Kosor pametnija kada ćuti

0

Riječki sastav "Let 3" poznat po svojim provokativnim nastupima, održaće koncert večeras u klubu "Gan".

Tim povodom hrvatski rokeri dali su intervju za „Blic“ u kojem su govorili o svojim koncertima, crkvi i političarima i posebno o hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor, koja je, kako kažu ,možda shvatila da je pametnija kada ćuti.

Riječki sastav „Let 3“ poznat po svojim provokativnim nastupima, održaće koncert večeras u klubu „Gan“.

Pevač Zoran Prodanović Prlja i basista Damir Martinović Mrle ističu da se raduju pravoj klupskoj svirci u Beogradu. Kažu da pripremaju novi album, a voleli bi da uskoro gostuju ovde i s predstavom „Kiklop“, s kojom su podigli dosta prašine u Hrvatskoj.

Za potrebe predstave „Kiklop“ nastala je pesma „Omađijaj me“, koja je izazvala burne reakcije, ali premijerka Jadranka Kosor još se nije tim povodom oglasila.

Možda je shvatila da je pametnija kad ćuti. Posle premijere „Kiklopa“, u kojem i ona ima epizodnu ulogu (Mrle u predstavi nosi njenu sliku na penisu, narodski rečeno na k…), kurtoazno je izjavila da podržava umetničke slobode, te da će pogledati predstavu čim bude prilike za to. Još se nije pojavila na predstavi. To je kao kad ti neko kaže da će ti vratiti pare u ponedeljak, a ne kaže koji će to ponedeljak biti. To što ona priča oduvek je bilo dosta glupo, ali sad je već i dosadno, pa je krajnje vreme da se skine i pokaže p… Sigurno je ne bi j…, ali neka barem razgali naše duše da se od srca nasmejemo.

Let 3“ se nada da će predstavu „Kiklop“ moći uskoro da vidi i publika u Srbiji. I mada bi na osnovu svega neko pomislio da je „Letu 3“ inspiracija crkva i političari Mrle i Prlja to negiraju

Nisu nam oni inspiracija. Neke stvari vezane za takve institucije, koje su zapravo samo paravan za razne negativne stvari, ne možemo niti želimo ignorisati, nego ih komentarišemo na svoj način. Često nam kažu da smo svojevrstan glas naroda jer ukazujemo na stvari koje svako normalan vidi, ali nema priliku da ih javno komentariše.

Šta mislite kako bi se ponašali srpski političari da ih neko „obradi“ kao „Let 3“ Jadaranku Kosor?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.