Ivković: Probaćemo da iznenadimo Španiju

"Svesni smo svojih mogućnosti i vrlo dobro znamo da nismo tim koji može da igra na veliki rezultat. Mi smo tim koji može da pobedi sa 70 primljenih poena, da odigra dobre i kontrolisane utakmice, ali to protiv Litvanije na žalost nismo imali", kaže Ivković.

Kako izgubljeni bodovi ne mogu da se vrate, iskusni stručnjak se usredsredio na naredni duel protiv najjačeg tima na šampionatu, Španije, koji je zakazan za petak u 14,30 časova.

Iako protiv Španaca u poslednje dve godine beležmo dobre rezultate, oni su sada jači nego pre dve godine na šampionatu Evrope u Poljskoj i lane na svetskom prvenstvu u Turskoj.

"Njihova osnovna karakteristika na ovom šampionatu je da ne igraju punom snagom. Kao iskusni, dominatni igrači, svesni svoje snage i kvaliteta, igraju taman onoliko koliko im je potrebno za pobedu. Maksimalno su odigrali samo protiv Litvanije, kad su za samo nekoliko minuta rešili pitanje pobednika. Izgubili su od Turske u sledećem meču, ali tada nije igrao Gasol. Probaćemo na sve načine da ih iznenadimo", rekao je Ivković.

Selektor našeg tima dodaje da su su svi svesni da je utakmica protiv Španije neuporedivo manje važna od one koju ćemo u nedelju igati protiv Turske, ali to neće biti razlog da bilo šta krijemo, ili da se štedimo.

Veliki problem uoči važnih utakmica mogla bi da predstavlja povreda Aleksandra Rašića, koji je juče dobio jak udarac u leđa i danas zbog bolova nije trenirao.

"Imamo evidentan problem. Rašić je ostao u hotelu sa velikim bolovima. Sinoć je bio na rentgenu, danas na magnetnoj rezonanci i prvi rezultati kažu da nije u pitanju teža povreda. To je veoma bitan igrač za našu rotaciju, ali uprkos svemu verujem da ćemo sutra biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu", zaključio je selektor reprezentacije Srbije.

FoNet

Pogledajte još