Đoković: Nije bilo lako igrati protiv prijatelja

Đoković se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva SAD pošto je Janko Tipsarević predao meč u četvrtom setu zbog povrede butnog mišića leve noge.

Đoković je posle tri sata i 27 minnuta igre vodio sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:0) u setovima i 3:0 u gemovima četvrtog seta.

"Čestitam Janku na fantastično odigranom turniru, na velikom naporu i borbi koju je pružio. On je moj sjajan prijatelj i nije bilo lako igrati protiv njega. Definitno je u najboljoj formi i igra najbolji tenis u svojoj karijeri. Želim mu još puno uspeha i brz oporavak", rekao je Đoković posle meča.

On je objasnio je da je povreda Tipsarevića uticala na lako dobijen treći set. "Definitno on je bio povređen. Nije mogao dobro da se kreće i njegov prvi servis više nije bio toliko snažan. Šteta zbog svega. Ovo je četvrtfinale Gren slema, imali smo tri i po sata sjajnog tenisa i nadam se da je publika uživala", rekao je Đoković.

POGLEDAJ VIDEO: Novak u polufinalu posle predaje Janka

On je istakao da je motivacija bila presudna u prva dva odličnoodigrana seta. "Odigrali smo verovatno najbolja dva seta na ovom tuniru. Janko je bio vrlo agresivan, retko je grešio, a imao je jako dobar i precizan prvi servis. Pravio mi je dosta problema. Realno on je bio bolji i trebalo je oba seta da dobije, ali sam nekako uspeo da se izvučem u tom prvom", rekao je Đoković u izjavi za beogradsku "Prvu" televiziju.

Najbolji teniser sveta još jednom je ponovio da mu je žao što je Tipsarević "zbog fizičkih problema morao da preda meč" i poželeo mu da se oporavi do Dejvis kupa.

Polufinalni meč Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Argentine igraće se od 16. do 18. septembra u Beogradu.

POGLEDAJ VIDEO: I Janko aplaudirao Novaku

Đoković će u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD igrati sa pobednikom meča između Švajcarca Rodžera Federera i Francuza Ž-Vilfreda Conge.

Beta

Pogledajte još