Let 3 u klubu Gun: riječke i beogradske...čke, čke, čke!!!

Bend koji je do sada priređivao takve stvari da se više ništa od njih ne može smatrati iznenađenjem nastupio je, ovoga puta, u manjem prostoru pred oko 300 fanova. Datum – zvanično osm,i a u stvari – 9. septembar pošto je svirka počela desetak minuta posle ponoći.

Odeveni u kišne kabanice, Riječani su obećali koncert za pamćenje i odmah zagrmeli uz „Ne trebam te“. Brzo je dolajao „Vjeran pas“, beše to prva uz koju se „u grlo“ pevalo a već posle pola sata Let 3 je servirao poslastice koje svi znaju.

Dijete u vremenu“, ta sjajna sublimacija klasika Deep Purple-a i Šabana Šaulića, bila je posebno blistava u momentu kada je ceo klub „a capella“ pevao refren a odmah zatim je usledila ona čuvena o njihovom rodnom gradu.

-Bilo gde da sviramo kada ja kažem „riječke“, publika kaže... – jasno je naveo pevač Prlja ljudima šta treba da uskliknu. – I ovde, na teritoriji opštine Savski venac, ja kažem „riječke“, a vi kažete...

Dopunjavanje je proteklo savršeno, odzvanjalo je kao i uvek na njihovim koncertima da su „riječke-čke-čke-čke“ najbolje „čke-čke-čke“.

Dok je Janko Tipsarević predavao četvrtfinale Njujorka Novaku Đokoviću, u Miloša Pocerca 10 su se okupljeni potpuno predali energiji letača sa Kvarnera. Kako je bilo, atmosferu pogledajte OVDE

Nije bilo razlike da li se svira nešto staro ili pak novijeg datuma kao, na primer, „Omađijaj me“ a druga još uvek neobjavljena, ona uz koju su nedavno dočekali papu u Hrvatskoj, „Hvala tebi Kriste“, sačuvana je ovoga puta za bis. Pre toga – znate već čime Let 3 udaraju u čelo a udarac je usledio kad mu i jeste vreme, oko pola dva.

Desetak minuta kasnije, publika nije čekala da bend u miru provede kratku pauzu već ih je dozivala skandirajući uz ono što nije čula – „1,2,3,4, izgubljeni !“.

Mrle, Prlja i ostatak ekipe su se pošteno odužili i u produžetku, ne skrivajući oduševljenje što su upisali još jedan beogradski uspeh. Uskoro će novi album i, sasvim sigurno, veći koncert sa nekim novim scenskim čudesima koja se motaju po njihovim glavama a ovo je bio sasvim lep klupski uvod.

Pogledajte našu FOTOGALERIJU

Pogledajte još