BEMUS od 15. do 26. oktobra

BEOGRAD, 9. septembra 2011. (Beta) - Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 43. po redu, biće održane od 15. do 26. oktobra u Beogradu, a manifestaciju će 15. oktobra u Sava centru, otvoriti nastup Pariskog orkestarskog ansambla.

Pariski orkestarski ansambl će u Sava centru nastupiti sa Kamernim horom Ačentus, solistima Mirej Delenš (sopran) i Metjuom Brukom (bas-bariton), a pod vodjstvom dirigentkinje Lorans Ekilbe, najavili su organizatori.

Na ovogodišnjem BEMUS-u će nastupiti poznati svetski violončelista Miša Majski, koji će održati resital u pratnji pijanistkinje Lili Majski u Kolarčevoj zadužbini. Publiku BEMUS-a očekuje i premijera opere Mileva Aleksandre Vrebalov u Sava Centru, za koju je libreto napisala poznata kniževnica Vida Ognjenović, po motivima sopstvene drame "Mileva Ajnštajn".

Simfonijski orkestar i Hor RTS-a će u okviru manifestacije, 22. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, obeležiti 200 godina od rodjenja Franca Lista, koncertom na kome će izvesti njegove Faust simfonije.

Kompleti ulaznica za BEMUS, počeće da se prodaju 12. septembra na blagajni Kolarčeve zadužbine, a karte za zatvaranje 43. BEMUS-a se prodaju na blagajni Beogradske arene po ceni od 2.500, 3.500 i 4.500 dinara.

..

Pogledajte još