Predložene veće naknade

0

Nacrtom zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima planirano je da naknada za eksploataciju mineralnih sirovina bude povećana i da iznosi do sedam procenata, izjavio je u petak državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje Srbije Zlatko Dragosavljević.

„Sadašnji iznos naknade za eskploataciju mineralnih sirovina od tri odsto je među najnižima u Evropi“, rekao je Dragosavljević u Boru na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

On je dodao da bi povećanjem naknade za eksploataciju mineralnih sirovina bili značajno povećani prihodi lokalnih zajednica gde se sirovine eksploatišu, koji bi mogli da se koriste za izgradnju infrastrukture i poboljšanja uslova života.

Dragosavljević je rekao da su novim rešenjem predviđene naknade za geološka istraživanja i da je predloženo da one iznose 10.000 dinara po kvadratnom kilometru“
, rekao je on.

Prema rečima Dragosavljevića, plan je da do kraja septembra Vlada Srbije usvoji Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima i dostavi ga Skupštini Srbije na usvajanje na redovnom jesenjem zasedanju.

BOR, 9. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.