Vlada Srbije pozvala UN, EU i NATO da reaguju

0

BEOGRAD, 10. septembra 2011. (Beta) – Vlada Srbije je pozvala u subotu Ujedinjene nacije, Evropsku uniju i NATO da spreče vlasti u Prištini da "primene nasilje" na severu Kosova i Metohije, nakon što 15. septembra istekne dogovor Kfora i srpske vlasti o administrativnim prelazima.

BEOGRAD, 10. septembra 2011. (Beta) – Vlada Srbije je pozvala u subotu Ujedinjene nacije, Evropsku uniju i NATO da spreče vlasti u Prištini da „primene nasilje“ na severu Kosova i Metohije, nakon što 15. septembra istekne dogovor Kfora i srpske vlasti o administrativnim prelazima.

Vlada Srbije je „osudila izjave predstavnika vlasti u Prištini kojima se za 16. septembar najavljuje primena sile na severu Kosova i Metohije, na način na koji je to učinjeno 25. jula ove godine“ kada je specijalna jedinica kosovske policije poslata na administrativne prelaze, Brnjak i Jarinje.

„Najava jednostranih i nasilnih akata predstavlja pretnju bezbednosti celog regiona i ugrožava nastavak dijaloga i implementacije postignutih, statusno neutralnih dogovora“, ukazano je u vladinom saopštenju.

Vlada Srbije ukazuje da odgovornost za posledice eventualne primene nasilnih i jednostranih koraka snose Priština i medjunarodne institucije koje imaju mandat da obezbedjuju mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.