Nole u finalu posle velike borbe!

Meč je trajao tri sata i 51 minut.

Na početku meča prvi i treći teniser ceo prvi set držali su svoj servis, bez šanse protivnika za brejk. Na kraju, u tajbrejku Federer je bio bolji i osvojio odlučujući gem nakon 55 minuta sa 9:7.

U drugom setu Federer je uzeo brejk Đokoviću već u trećem gemu, ali mu je srpski teniser neposredno nakon toga uzvratio. Međutim, Švajcarac je ponovo oduzeo servis protivniku i rezultatom 6:4 poveo sa 2:0 u setovima.

Đoković se "probudio" u trećem setu i odmah nakon gema na svoj servis, dobio je i gem na protivnikov, i lako smanjio prednost na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Đoković je još "dodao gas" i lako izjednačio na 2:2, iako je iskoristio tek četvrtu set loptu.

Najviše drame viđeno je u odlučujućem, petom setu. Na početku teniseri su držali svoj servis, da bi Federer u osmom gemu uzeo servis protivnika, nakon čega je servirao za meč, i finale "US
Opena".

Federer je imao dve meč lopte, ali je Đoković sjajnim "riternima" spasio obe, da bi iskoristio drugu brejk loptu i ponovo izjednačio rezultat.

Potom je Đoković opet "brejknuo" Švajcarca i u narednom gemu na svoj servis iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u finale Otvorenog prvenstva SAD drugu godinu uzastopno.

Đoković će u finalu u ponedeljak igrati protiv Rafaela Nadala.

POGLEDAJ VIDEO: Nole Superstar

Beta

Pogledajte još