Nole: Morao sam da rizikujem i razmišljam pozitivno

"Morao sam da rizikujem, bio sam jako blizu povratka kući, a on je servirao i vodio je 40:15. Uspeo sam da pogodim taj fantastični forhend ritern koji me vratio. Dobio sam i malo energije od publike i izborio sam se za svoj povratak. Morao sam da ostanem pozitivan i definitivno nisam želeo da se ponovi Rolan Garos", rekao je Đoković novinarima u Njujorku posle plasmana u finale.

Nole je nakon meča na svom zvaničnom Facebook profilu napisao: "Presrećan sam što sam ušao u treće finale Us Open-a, koje će ovoga puta, nadam se, biti srećno i uspešno. Pune dve nedelje su prošle od početka turnira i ponosan sam što sam u prilici da se borim za trofej. Iskreno se zahvaljujem svim ljudima koji su bili danas uz mene na stadionu i onima koji su me podržavali kraj malih ekrana. Znam da vas je bilo mnogo, pogotovo iz Srbije 🙂 Jedva čekam da se vratim u Srbiju posle iscrpljujuće američke sezone."

POGLEDAJ VIDEO: Nole Superstar

"Ovo jeste jedna od najvećih pobeda u karijeri i, u ovim uslovima, najveća ove godine. Zašto? Zato što sam bio u zaostatku dva seta, a nisam dobijao mnogo mečeva u svom životu kada sam gubio 2:0... Naročito protiv Rodžera, jer svi znamo ko je on. Kada ima set ili dva prednosti, ne dozvoljava vam da pobedite. Kada on kontroliše meč...jako je teško vratiti se u njega.

Ali, uspeo sam da igram bolje, da 'promenim brzinu' i uspeo sam da odigram dva neverovatna seta, treći i četvrti...Tada sam osetio da je pravi trenutak da krenem napred i pokažem šta znam, i to se isplatilo", rekao je Đoković.

Pogledajte još