Ojačalo zajedništvo u borbi protiv terorizma

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas, 10 godina nakon terorističkih napada u Americi, trans-atlantsko zajednišvo jače nego ikada pre i da su demokratija i sloboda nastavile da se snažno razvijaju.

„Velike svetske sile i ostale zemlje potvrdile su odlučnost i zajedništvo u borbi protiv međunarodnog tetorizma. Nema sumnje da su takvim pristupom sprečeni mnogi teroristički napadi i sačuvani mnogi životi“, kazao je Dačić nakon pokazne vežbe Specijalnih antiterorističkih jedinica u Batajnici.

Dačić je rekao da se danas obeležava uspomena na oko 3.000 nevinih žrtava u SAD, kao i drugih žrtava terorističkih napada poslednjih godina širom sveta.

Dačić je rekao da na današnji dan i Vlada Srbije želi ponovo da iskaže odlučnost u borbi protiv terorizma i da je Srbija više puta jasno izrazila spremnost i sposobnost da pomogne u toj borbi.

„Želimo da još više unapredimo saradnju i na strateškom i na opertativnom planu sa SAD, našim partnerima iz Evropske unije, Rusijom i širom sveta“
, kazao je Dačić.

Amsadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik je zahvalila na organizovanju današnje vežbe i Specijalnim antiterorističkim jedinicama, koje brinu za bezbednost zaposlenih u ambasadi SAD.

BEOGRAD, 11. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.