Federer: Trebalo je ja da pobedim!

"Čudno mi je što moram sada da objašnjavam ovaj poraz, kad osećam da bi trebalo da radim drugu konferenciju za novinare. Ali, to je što je. Da, mislim, očigledno je sve. Vratio se, igrao je dobro, ja nisam bio tako dobar na kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu samo sebe da krivim", rekao je Federer novinarima u Njujorku.

Federer je vodio 2:0 u setovima, a u petom setu je imao 5:3 i dve meč lopte.

"Imao sam trenutak na svojoj strani, ali nisam mogao da uradim više. Pogodio je jedan udarac i sve se promenilo. Čudno je kako se sve to dešava. Ali, zadovoljan sam turnirom. Naravno da bih voleo da sam u finalu i da imam šansu da se borim za titulu, tako da moram to da prihvatim i krenem dalje"
, rekao je Federer.

Treći teniser sveta je naneo Đokoviću jedan od tek dva poraza ove sezone. Bilo je to na Rolan Garosu, a novinare je zanimalo šta je Srbin bolje uradio sada nego u Parizu.

"Da li ste ozbiljni? Mislim, bio je neizvestan meč, trebalo je ja da pobedim ovde. Rolan Garos je takođe bio neizvestan i on je mogao da pobedi tamo. Ovo je samo jedan od onih mečeva, sve sam namestio savršeno, ali nisam mogao da ih dovršim", objasnio je Federer.

Đoković je jednu meč loptu spasio rizičnim forhend riternom, kada je pogodio samu liniju. Za razliku od novinara, Federer nije bio impresioniran tim udarcem i nije se složio sa ocenom da je u pitanju samopouzdanje.

"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati...Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate", rekao je Federer.

Ovo je prvi put od 2003. godine da će Federer završiti godinu bez grend slem trofeja, ali je rekao da ga to još ne pogađa.

"Nije još 1. januar. Da vidimo šta će se desiti. Još ima stvari da se igra: turnir kod kuće u Bazelu, Masters finale, tako da ima za još mnogo toga da se igra ove sezone. Opet, ne može svaka sezona da bude identična. I ne želite da bude takva jer je to dosadno. Mislim da ću biti jako željan na Otvorenom prvenstvu Australije sledeće godine. Jasno je i očigledno. Mislim da će se isplatiti ako nastavim da radim vredno sad kada se osećam dobro. Znam to. Dugo se nisam ovako osećao, tako da je to dobro", rekao je Federer.

Beta

Pogledajte još