Ivković čestitao igračima!

"Igrači zaslužuju sve čestitke. Posle toliko napora i povreda, uspeli su da smognu snage i izbore se za prvi cilj koji smo postavili- plasman u četvrtfinale. Nikada do sada igrači nisu igrali pod injekcijama kao u prve dve faze ovog šampionata. Bio sam protiv toga, ali igrači su insistirali da igraju. Zato im od srca čestitam", rekao je Ivković.

Prema njegovim rečima, selekcija Srbije ima realnu šansu da se kvalfikuje za Olimpijske igre, sa ovog prvenstva ili kvalifikacionog turnira seledeće godine, a to je zasluga igrača.

Komentarišući današnju utakmicu, Ivković je istakao da ne teba zaboraviti da je Turska pobedila Španiju i imala šut za pobedu protiv Francuske i da se radi o odličnom i veoma iskusnom timu.

"Odlično smo počeli utakmicu i odigrali prvo poluvreme na visokom nivou. U nastavku je došlo do pada koncentracije, a i nedovoljan fond igrača odrazio se na našu igru. Ipak,
vodili smo sve vreme i mislim da bi bila velika nepravda da je turski tim realizovao poslednji napad i pobedio
", rekao je Ivković.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Orlovi protiv Turaka do četvrtfinala!

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je najvažnije da do četvrtfinalnog duela naš tim ima četiri dana odmora, jer je to vreme za koje bi povređeni igrači trebalo da se oporave.

Što se tiče želja za protivnika u četvrtfinalu, Ivković kaže da nikada nije birao protivnike.

"Protivnika nikad nisam birao, jer to ne zavisi od mene. Imaćemo vremena da se odmorimo i pripremimo za četvrtfinale. Veliki posao predstoji našim lekarima i fizioterapeutima da povređene igrače dovedu u takmičarsku funkciju. Očekujem da će se i Aleksandar Rašić oporaviti do četvrtka, iako od njega ne treba očekivati veliki učinak na sledećoj utakmici", zaključio je Ivković.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak iz Viljnusa putuje u Kaunas, gde će biti igrana završnica Eurobasketa.

FoNet

Pogledajte još